onsdag 30 juni 2010

Bra dag!

Idag blir det en bra dag! Prinsen somnade igår redan vid 18.30 och vaknade först kl 5.30 imorse, helt underbart. Nu har han sovit länge några nätter i rad så jag hoppas detta börjar bli en vana för honom! När han sover så här länge så vaknar han och är bara sååå glad, håller igång ca 2,5tim för att sen somna igen så nu sussar han gott i sängen tillsammans med sin älskade elefant snuttis :-)
Han har blivit så duktig nu, står på alla fyra och gungar fram och tillbaka så snart kommer nog det första krypsteget. Sitta själv däremot är väldigt svårt, men övning ger färdighet och som vi tränar så är det nog inte långt borta det heller :-)

Senare idag blir det fika med bästa Frida på stan och jag hoppas att även Anna&Emil kommer in och gör oss sällskap! Sen i kväll bär det av till mjölby för grillning med alla tjejer och deras killar, ska bli så mysigt! Lovade Frida att köpa med lite rose så detta skall inhandlas på stan!

Som sagt dagen ser ut att bli kanon. Nu ska jag in i duschen och sen blir det jordgubbar med mjölk till frukost, me like!

tisdag 29 juni 2010

Bästa lunchen i värmen!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 28 juni 2010

Morgonpromenad i solen!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 juni 2010

Midsommarhelgen!

Vi har verkligen haft en underbar midsommarhelg på landet med massor av sol, bad & god mat.
Jag har mestadels solat och lillprinsen har legat på filt i skuggan medans mannen min har klippt gräs och tittat på fotboll. Blev även en tur till Torpön för en jätte glass!
När vi kom hem idag så var dags för en helrenovering. Dusch, hårtvättning med inpackning och en helkroppsskrubbning stod på schemat. Sedan dränktes kroppen i Sweet Lemon lotion från Body Shop, godaste doften ever!! Nu är jag som en ny människa :-)
Även prinsen fick sig ett bad och han har nu kommit på hur kul det är att skvätta och plaska i badet så nu blir även jag och mannen plaskvåta!

Min midsommarhelg vid Sommen!


Prinsen hänger i skuggan & mamman steker i solen!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Morgonpromenaden avklarad efter 11 tim sömn,duktig prins!!Nu solning på landet hela dagen!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 juni 2010

Glad midsommar,dags för sill!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 juni 2010

Landet och ett glas rose,mysigt!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Idag blir huset vårt!

Oj vad varmt&soligt det var igår, helt underbart! Började dagen med att sola på mor&fars balkong mednas prinsen lekte inne på filten i lägenheten, helt perfekt!
Sedan blev det picknicklunch i trädgårdsföreningen med Josse&Ludvig, riktigt mysigt! Efter det tog vi en liten shopping tur på HM :-)
När mannen slutade jobbet så åkte vi föratt titta på tapeter till huset. Hittade en jättefin till prinsens rum med båtar och fiskar på och vi bestämde oss för en riktig färgklick till sovrummet från Pip studios tapeter tror jag de hette. Eftersom nästintill allt i vårt hem är vitt så vore det kul med nåt riktigt färgstarkt i sovrummet, kommer bli så fint!
Igår var jag med lillen på hans 6månaders kontroll och allt var helt perfekt med vår lille prins. Han är så fin och duktig, stark som en oxe är han jisses vad han gillar mat!Att man kan älska nån så mycket och mer och mer blir det bara för var dag som går!!
Vi provade igår kväll med att ge honom välling innan sängen för första gången. Eftersom han sovit ganska dåligt sista tiden så trodde de på BVC att han kanske skulle sova bättre på välling. Om han gjorde, han sov från 21.00 till 05.00 :-) Hoppas inte det var en tillfällighet bara utan att det kommer funka framöver också!!

Nu sover prinsen igen och jag sitter på balkongen och solar, jisses vad solen tar fort nu men det är jag bara glad för! I eftermiddag skriver vi äntligen på för huset, känns helt underbart! Sen är det inflytt 13 aug direkt efter det att vi kommer hem från Gotland, alldeles perfekt!
Efter kontraktskrivningen så bär det av mot landet för att fira midsommar, ska bli så skönt att komma ut dit, speciellt nu när väder gudarna verkar vara med oss!!

Glad midsommar alla mina fina vänner!

tisdag 22 juni 2010

Trött prins efter en heldag i vagnen&värmen!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Här på Vasavägen bakas det havreflarn som bara den!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Clean står för dagens kap,underbara dofter!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Soligt & varmt!

Idag kilar prinsen och jag ner på stan för lunch i solen med mannen min!
Känns så lyxigt nu när man bor här i Linköping att man bara kan gå vart än man ska, så smidigt jämfört med storstan...
Efter lunchen ska det inhandlas havregryn som ska bli till havreflarn med smörkräm, mitt bidrag till midsommarfirandet på landet, otäckt goda!Mannen och jag ska även fixa med det grillade till midsommar så stackars mamma inte behöver stå i köket hela dagen!!Lutar mot grillspett med massa gott på tror jag :-)
I eftermiddag sen är det dags för lekdate i Tallboda med Josse&Ludvig och Anna&Emil. Då kommer också Annas syster med sina två små killar som jag aldrig träffat, ska bli så kul!
Hoppas på att kunna sitta ute lite i solen idag också och få lite färg, får passa på när lillen har en sovpaus i vagnen!

Nu sminkning och strykning av dagens klänning!

måndag 21 juni 2010

Hummel it is!

Idag blev det lunch på Fräcka fröken med bästa tjejerna Elin& Josefine! God sallad och fina vänner är lika med bra lunch det :-)
Efter lunchen tog Josse och jag en sväng på stan med sovandes killar i vagnarna. På P.o.P:s rea så hittade jag ett par byxor, strumpor och en t-shirt, mycket bra. Blev en is-thé i solen också tillsammans med massa bebis snack!
Jag kom idag också på att vi inte har nån jacka till prinsen så när älsklingen var på vägen hem från jobbet så fick han kila in och inhandla en skaljacka på Polarn, även den på rea, hur bra som helst!Då vi ska hålla till på Gotland i nästan tre veckor så gissar jag på att en vindtät jacka kommer att behövs för lillprinsen. Beställde även hem en "baddräkt" från Hummel till lillen idag då han kanske iaf får doppa tårna på Gotland i sommar!

Planeringen för dopet går framåt också. Inbjudningarna är postade till slut och mötet med prästen är avklarat.Till dopfikat blir det att beställa prinsesstårtor och baka massa goda småkakor. Jag vill ha tårtorna med ljusblå marsipan och vita marsipan prickar på, hoppas dom kan fixa det på konditoriet som vi ska beställa från men konstigt vore det väl annars!

Nu sover prinsen för natten och jag ska bänka mig framför Norska Hollywoodfruar. Inte lika bra som de svenska men de funkar helt klart.Saknar ju dock älskade Maria Montazami!

Prinsen fina "baddräkt" från Hummel!

På promenad till affären efter en dag på stan med Josse&Ludvig!




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 juni 2010

Tillbaka i Lkpg!

Efter en helg i storstan är vi nu tillbaka i Linköping :-) Känns faktiskt otroligt skönt att vara hemma igen! Helgen har gått i ett känns det som. Har blivit mycket god mat på Lidingö hos mannens familj och självklart mycket bröllop på tv:n!
Var så kul att få träffa Stefans syster och barn som nu kommit hem från Dubai för sommaren,har inte sett dem sen de åkte i mars så tjejerna och James hade vuxit massor!
Hotellet är nu bokat till november när vi ska ner och hälsa på dem, känns helt overkligt och bara sååå underbart!

Hela lördags eftermiddagen satt vi bänkade framför tv:n och snyftade&log om vart annat. Victoria var helt sagolikt vacker och dom utstrålade en sån enorm lycka, jag gillar Daniel skarpt!
Jag hade så gärna velat åkt in till stan och sett dem live men mannen min sa att jag var skogstokig som ens tänkte tanken så det fick bli framför tv:n :-(

Idag har vi varit en sväng till Ekängen och mätt och titta runt i huset. I veckan ska vi skriva, lovely! Kommer alltså att vara husägare inom en vecka :-) Inflytten blir i mitten av augusti men innan vi flyttar in så ska nya köket upp och det ska målas vitt, vitt, vitt!!

Imorn hoppas jag på fint och soligt väder,ska upp tidigt för en powerwalk innan frukosten i morgonsolen med prinsen i vagnen. Kan man starta dagen på ett bättre sätt !?!

Dagens mellanmål i bilen för prinsen var sådär uppskattat,surt är en konstig smak men gav väldigt söta miner :-))




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 18 juni 2010

torsdag 17 juni 2010

Mamma&son kväll!

Den här helgen skall spenderas i Stockholm. Mannen ska på fest med gamla jobbet och jag ska ut med tjejerna, bra helg! Dessutom kommer mannens syster med barn hem från Dubai, ska bli så kul att träffa dom då det verkligen är längesen vi sågs. Imorn ska vi träffa prästen som ska döpa prinsen vår. Blir spännande, har inte koll på några psalmer eller nåt känns det som, men men det ska nog lösa sig! Känns som vi har allt på en och samma gång så nån tid till planering av dopet har liksom inte hunnits med...Fick som tur är ett hett tips från Anna min vän på en fin psalm för dop så den ska vi nog absolut köra på :-)
Ska nog ta mig in till stan imorn med för lite shopping. Även om det finns mycket och bra butiker i Linköping så är det ändå vissa favoriter som man saknat så dessa skall besökas imorn :-) Håller tummarna för att jag hittar lite fina saker till vårt hus !!

Ikväll har prinsen och jag haft mamma&son kväll, mysigt! Vi har lekt på golvet, tränat på att sitta själv, ätit gröt, druckit fruktdryck,tränat i matstolen och pussats&kramats massor! Det har varit en toppenkväll hel enkelt!

Nu ska jag tvätta av sminket och gå till sängs, mannen är påväg hem från Enköping där han skjutit upp för jägarexamen och det gick galant! Men jag hade inte heller gissat på nåt annat, han är ju liksom bara bäst min älskling!!

Godnatt!

onsdag 16 juni 2010

tisdag 15 juni 2010

Fint men blåsigt i Berg!!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Mycket fin & mycket praktisk!



Bra start på dagen!

Idag startade jag och Hugo dagen med en powerwalk på 1tim innan frukosten, Tornby tur och retur. Solen lyste, det var varmt och bara så skönt, en riktigt bra start på dagen, detta skall göras om alla mornar nu framför!
Efter promenaden blev det en tur ner på stan med prinsen och morfar föratt hämta upp Klara och äta lunch. Blev en sallad för mig då jag nuförtiden ABSOLUT inte ska äta EN ENDASTE liten kolhydrat längre! Inte heller något godis eller bröd, än så länge går det bra, kaffe är min räddare när alla andra trycker glass och kakor! En svull dag i veckan ska jag ha, tror det blir lördagar, eller fredagkvällar kanske...hmmm tåls att fundera på..
Blev lite shopping idag till lillen, ny fin T-shirt och linnen. Till mig blev det en fiiiin ring med en turkos sten och ett par örhängen. Beställde även klockan som jag fick av mannen i rätt färg så nu tar det ca 1v tills den kommer hem, längtar!
Så fort mamma och mannen slutat jobbet nu så blir det en tur till Bergslussar, hoppas bara solen håller sig framme ett tag till.
Ikväll blir det ny tidningsläsning i form av nya Mama, hur bra är inte den tidningen!!

Imorn har jag nåt väldigt spännande på agendan kl 11.00, håller alla mina tummar!

måndag 14 juni 2010

Ingen bra natt för prinsens föräldrar...

Inatt vaknade lille mannen många ggr....han somnade alldeles för tidigt så hela natten blev fel.
Kl 05 tyckte han att det var dags att gå upp vilket inte hans mamma&pappa tyckte.. men vad gör man när man möts av världens största leende, bara att gå upp!! Vid 06 tog mormor över så jag fick sova vidare, riktigt skönt!
Lunchen idag intogs tillsammans med syster och Klara på stan. Efter lunchen mötte jag upp Josse och hennes fina lilla Ludvig. Blev en mysig fika på Espresso House med mycket bebisprat och sen lite tittandes i affärer, bra dag!
Gillar så mycket att bo här hemma i Linköping igen, att bo nära sina vänner betyder så mycket!

Ikväll har jag hittat den ultimata sänggaveln och sängborden efter mycket surfandes på nätet, kommer bli så fint! Igår gjorde vi även klart hur köket ska se ut. IKEAs Home planner är verkligen toppen. Nu blir det ett vitt kök med mörk stensskiva istället för träbänkskiva som vi tänkte från början. Längtar så tills allt är klart så vi kan flytta in!
I helgen är en runda på Bruka i Stockholm inplanerad, utbudet på deras grejjer här hemma är inte så stort tyvärr och dom har mycket fint som jag vill ha till vårt kök som ni nog redan vet!

Den här finingen vore inte heller helt fel att ha glänsande på köksbänken :-)
Den väcker stooort ha begär hos mig!




Lillprinsen sover nu och på tv:n är det ju bara fotboll nuförtiden så för min del blir det soffan och nya numret av Plaza Interiör, lovely om jag får bestämma!!

lördag 12 juni 2010

Min fina prins!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 11 juni 2010

Regnig dag...

Vaknade av att det ösregnade och så har det fortsatt hela dagen :-( men regnet gjorde ju att jag fick inviga mina fina stövlar så dagen blev bra ändå!
Blev en tur till babyproffsen då prinsen behövde en till snuttetrasa då den han har var i stort behov av att tvättas och han kan absolut inte vara utan den!! Hittade tyvärr inte samma som han redan har så det blev en Pingu men den fungerade precis lika bra som tur var!
Sen fick vi följa med morfar till K.Rauta och där hittade jag fina handtag till dörrarna i vårt förhoppningsvis nya hus :-)
Kan säga att min hjärna går på högvarv, inredning snurrar runt, runt hela tiden, dag som natt känns det som! I helgen ska vi runt och titta på kök, vi är ganska säkra på hur vi vill ha det men det är alltid bra med lite inspiration! Det kommer bli vitt, med mörkt trä och mycket fint från Bruka! Önskar man kunde slippa att ha diskho i köket då jag tycker det är sååå fult men vi ska nog hitta nån fin där också då det känns som ett måste tyvärr :-(
Utemöbler måste man ju ha också när man har hus och där är drömmen en vit grupp från Grythyttan, dyrt men ack så fint!

Idag kom mannen min hem med en present till mig :-) En urfin klocka från Adidas som jag tittat på och suktat efter. Ska bara byta färg på den då de inte hade den färg jag vill ha tyvärr!
Han är bara för bra min älskling, vilken tur jag har att just jag träffade honom!!

Prinsen växer så det knakar, det enda han vill är att stå upp i knät och studsa upp och ner. Däremellan snurras det vilt på golvet och krypet är nära nu! Han är alltid så snäll vår lille prins, tror han är riktigt nöjd och glad med livet!! Finast på jorden är han också!!

Pratade med min fina Emma förut och det verkar som det blir middag&utgång med tjejerna när jag kommer till storstan nästa helg, lovely!!!

Nä nu är ögonen trötta så nu blir det sängen...

Perfekt dag att inviga mina finfina Ilse!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 9 juni 2010

Nu är man Linköpingsbo!

I söndags packade vi ju som sagt våra väskor och flyttade till Linköping! Allt känns verkligen kanon bra och mannen stortrivs på nya jobbet, jättekul!
Jag har det rätt lugnt och skönt på dagarna, knallar på stan och har gått promenad runt ån med Josse,hennes fina lilla Ludvig och Anna med sin söta Emil. Så kul med vänner som också har barn, det har jag ju varit rätt utan i Sthlm om man säger så...Där ligger ju typ snitt åldern på först föderskor runt 35 så man kände sig väldigt ung som mamma där. Idag har pappa, Hugo och jag varit i Berg en sväng men det blåste kallt så det blev snabbt tillbaka till bilen och in till stan igen.

Nåt som är hur kul som helst är att vi nu i princip är ägare av en urfin liten villa i Ekängen med sjöutsikt och finfin tomt!! Inga papper skrivna ännu men vi är överens med säljarna och besiktningen är på måndag så vi håller alla tummar vi har att det inte några fel hittas. Huset är så fint, lite målning skall göras och ett nytt kök skall sättas in annars är det bara så fint&mysigt!
Längtar så till augusti då det förhoppningsvis blir inflyttning, ojojoj vad det skall shoppas!!!

Ikväll ska jag på SATC2 med mamma och syster,supermysigt, hoppas så att den är bra så man inte blir besviken. Kanske till och med blir ett glas vin efteråt!
Imorn är det skolavslutning för Nora kl 09.00 och sen hänger nog jag och Hugo med syster och tjejerna resten av dagen. På kvällen blir det fika hos Josse för uppvisning av hennes lilla prins. Ska bli så kul att träffa alla tjejer, än så länge är det bara Josse och Anna jag hunnit träffa ju!

Nu vill lillen ha mat så det är bästa att han får innan ett raseriutbrott äger rum föratt jag är för långsam med maten :-)

tisdag 8 juni 2010

Nu är vi Linköpings bor och vi gillart!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 6 juni 2010

lördag 5 juni 2010

fredag 4 juni 2010

Ny sommarfavorit, farligt god!

Snart Östgöte!

Sista fredagen i Sthlm...Känns mycket märkligt måste jag säga men skönt också på en och samma gång! På måndag är jag östgöte igen och då ska Hugo och jag hänga med systers barn Klara som har studiedag, bra start på Linköpingslivet!!
Idag blir det en promenad för mig och prinsen i solen, är sugen på en grekisksallad till lunch så detta måste inhandlas!Efter promenaden blir det nog att börja packa lite inför flytten men eftersom vi dom två första veckorna ska bo hos mina föräldrar så är det endast kläder som ska packas nu så det går nog fort och lätt. Värre blir det sen när hela lägenheten ska ner i kartonger, att flyttpacka kan nog vara det tråkigaste som finns.... Men oj vad det är värt det när vi sen får ett alldeles eget hus :-)

Nu är biljetterna till Gotland bokade också så det blir nästan 3v som vi blir där och självklart har vi lyckats tajma in Stockholmsveckan :-) Ojojoj vad jag och prinsen ska hänga på kallis då och spruta skumpa,hahahha!! Eller inte... Den veckan håller man sig gärna så långt från Visby som det är möjligt!!

Gårdagens fest med kontoret var superlyckad verkligen. Först fick vi uppdrag att springa runt i stan och fota massa konstiga saker för att sen mötas upp på Djurgården med en picknick i solen! Kvällen avslutades sen på Hotellet innan taxin styrdes mot Hjorthagen!

Nu blir det ut i solen!!

Haft en råmysig kväll på Djurgården som Orring skulle sagt!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 3 juni 2010

En dag på stan!

Igår var mina fina vänner här på middag. Sista middagen innan jag drar mot linköping. Jag hade gjort två olika sallader med bland annat getost, parma, bresola,björnbär, honung och granatäpple. Blev supergoda om jag får säga det själv!Dracks några glas rosé till det också!
Fick ett presentkort av tjejerna på favorit butiken Bruka :-) Så idag har det shoppats loss där inne igen, tror tjejen i kassan börjar känna igen mig&Hugo nu! Idag blev det två stora, fina, vita uppläggningsfat, två äggkoppar och två fina rosa rutiga kökshanddukar.
Har knallat runt med Tia och ursöta Nisse på stan idag, var riktigt varmt och mycket trevligt. Blev till och med en glass i solen! Köpte väggdekorationer till Hugos rum också, har spanat på dom länge så idag slog jag till. Även en fin topp från Gina fick följa med hem och en liten present till Josefine& Christians lilla Ludvig som äntligen tittade ut igår efter många timmars kämpande för Josefine!!Välkommen till världen Ludvig!

Nu ska jag hoppa in i duschen för ikväll vankas det fest ute i solen med gamla kontoret!!

Bilder på maten igår och min shopping idag!



Mot stan i värmen för en date med Tia&Nisse!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 2 juni 2010

tisdag 1 juni 2010

Ingen städning här inte...

Ikväll är mannen i Enköping för uppskrivning av jägarexamen, håller alla tummar jag har!
Detta innebär att jag är själv hemma med prinsen. Hade planerat att städa inför imorgon då alla tjejerna kommer hem hit men än så länge har jag bara surfat runt på massa bloggar. Får så otroligt mycket inspiration till vårt hus från alla fina inredningsbloggar. Min lista på allt jag vill ha börjar bli lååååång... Älskar att tänka ut hur allt ska vara och se ut. Allt från tvålflaskor i badrummen till utemöbler och porslin!
Här är lite av det som jag har på listan... Svart fatboy junior, pinnstolar från MIO,förvaringskorgar från Rice&Bruka,vit heltäckningsmatta i prinsen rum, Jumbo muggar från Bruka, Elefantbricka från Svenskt Tenn, Svart Nespresso, utemöbler Landsort från Bruka,Savon de Marseille,Fabric Copenhagen stuff, fina lampor, mörkgrå stor soffa, brickbord Svenskt Tenn, ja ni fattar listan goes on :-))

Nu ska jag nog försöka damma lite, får se hur länge jag orkar innan Mac:en drar mig tillbaka :-)
Jag har iaf lyckats tvätta en maskin vitt!!

Fina!



Hur fina är inte dessa två, pläd och påslakan till prinsens säng från Gunilla Axén.
Vill ha, vill ha, vill ha!!

Trött kille som sovit 2,5tim inne i vagnen efter vaccinationen!!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Vaccinations dags..

Idag är det dags för lillens andra omgång av vaccinationen. Förra gången gick faktiskt jättebra så jag hoppas på detsamma idag... Kanske att det gör mest ont i mamman när de sticker de stora nålarna i låren på honom, vi låtsas som det iaf!!
Efter sprutorna tar vi nog en promenad hemåt, dom sa på vädret att det skulle bli fint idag men jag vet inte riktigt om jag tror på dem...Just nu ser det inte så lovande ut men jag hoppas fortfarande! Kom på att jag har ju glömt att visa vilken fin klänning jag fick i morsdag present, bild kommer under dagen :-)
Dags att sätta fart, som vanligt vid den här tiden!!