tisdag 30 november 2010

Tjejer och skratt!




Tjejkvällen är över och oj vad prat & skratt det blev,alltid lika mysigt,dock saknades Josse :-( Men henne får vi träffa på fredag som tur är!!

S sover och prinsen sussar sött i sin säng så nu ska jag passa på att måla nytt nagellack på tår och fingrar men sen blir det sängen bums!

- Posted from my iPhone

Tjejkväll i Ekängen!

Lekdaten är över och nu väntar prinsen och jag in alla fina tjejerna för en kväll av uppdateringar av våra liv tillsammans med gott te och kaffe! Var så länge sen jag träffade alla,ska bli så kul!

Imorn blir det nog ny lekdate men då i Tallboda! Killarna hade lite svårt att "ta in" varandra idag.. Emil var nog chockad att Hugo går och Hugo tog precis allt från Emil som han höll i.. Ingen bra kombo...Hoppas dom gillar varandra bättre imorn :-)

Nu två bilder på lilleman!

Chillandes framför Bolibompa tidigare idag..


...och lite lätt uttråkad kille i väntan på Emil i förmiddags...



- Posted from my iPhone

Bad & lekdate

Idag kommer Anna & Emil på lekdate,som vi har längtat!
Bakade en liten kaka här på förmiddagen så även jag och Anna har något att göra medans killarna röjer runt!

Prinsen började dagen med ett akut bad i tvättstugan idag pga en blöjkatastrof.... Men jag tror nästan han gillade det lilla handfatet bättre än badkaret för oj så nöjd han var och oj vad han skrattade!!









- Posted from my iPhone

måndag 29 november 2010

Bubbel,bubbel!!




Här firas S födelsedag med bubbel i dom nya,fina Cocktail Bowl glasen från Iittala !

- Posted from my iPhone

Bättre sent än....




Nu är även första ljuset tänt här hos oss!!

- Posted from my iPhone

Mysmåndag inomhus!

Nu är vi hemma igen efter två mysiga dagar hos S mamma&pappa.Det blev god mat,goda bullar och trevligt adventsfirande!
Borta bra men gud så jag gillar att komma hem till vårt hus igen efter några dagar iväg!!

Idag har prinsen och jag haft en mysig innedag med lek,skratt och pussar! Har också hunnit med att lägga upp linnegardinerna i vardagsrummet,skönt!

Ikväll blir det god mat och dryck då det är min fina S födelsedag idag! Prinsen och jag väckte honom med sång och paket kl 06.00 imorse:-) I paketen var det fina,svarta minigrytor från Le Creuset,kokbok från Jamie Oliver och Solsidan boxen! Då S är matgalen och ett nytt kök är på g så var det bara köksprylar som önskades i år!


Dags att piffa till sig lite innan S kliver innanför dörren :-)

- Posted from my iPhone

fredag 26 november 2010




- Posted from my iPhone

Älskade fredag & nya lampan

Idag blir det en sväng till prinsens mormor & morfar då dom har flyttat till ny,fin lägenhet så måste vi ju dit och inspektera!
Hugo mår hur bra som helst idag och har sovit bra hela natten,så en tur i vagnen och frisk luft gör nog både honom och mig gott!
Ikväll sen blir det goood fredags mat och mys i soffan framför Idol :-)

Det var tre månader sen sist men imorn är det äntligen dags för ett besök hos frisören för mig! Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli :-)
Efter frissan blir det raka vägen till Lidingö och prinsens farmor & farfar för på söndag är det dags för det årliga adventsfirandet hos dom med S hela släkt. Ska bli så mysigt!







Igår kom nya lampan i köket upp, mycket nöjd! Dock kommer den nog göra sig ännu bättre mot vårt nya,vita kök sen än mot det nuvarande dalablåa....

Nu ska prinsen och jag baka pepparkakor!!

- Posted from my iPhone

torsdag 25 november 2010

Öronoperation avklarad!

Idag började vi dagen med att väcka prinsen vid halv sex,kändes inte snällt men han var ändå lika glad som vanligt och bara skrattade. Då vi missat att han skulle bada kvällen innan operationen så blev det ett morgonbad istället! På sjukhuset blev det på med mini sjukhusrock och blå knästrumpor för prinsen och därefter lite armband och bedövningskräm på händer och fötter för om dom eventuellt skulle behöva sticka honom.
Jag fick sen följa med in på operation och hålla honom i knät vid narkosen,det var helt fruktansvärt,inget jag vill göra igen..Men jag tror att lilleman uppskattade det och kände sig trygg och säker, och för honom gör man ju allt! Efter ca 30-40min fick vi gå till uppvaket och efter lite mat,glass och dricka så var han helt sig själv igen och har absolut inget ont,helt fantastiskt!
Hoppas nu att rören sitter så han inte behöver göra om det och att han kommer höra fläckfritt!

Här hemma fixas det och sätts upp lampor och krokar mm. Jag har även gjort min egen adventsljusstake som jag gör varje år.I år blev det med klassiskt rött sidenband och fina zinksiffror,nöjd!!



Nytt pynt för i år är denna fina,ljusstake från Nordik,måste jag säga att jag gillarn mycket :-)



Ni blir det mys med prinsen här som är världens mest tåliga,duktiga,snällaste och finaste kille!




onsdag 24 november 2010

Bästaste vagnen & varmchoklad

Idag gjorde jag och prinsen vår premiär i snön och jag säger bara,thank gooood att vi bytt vagn! Att köra med Swiften i snön var inga som helst problem,buggan däremot var ju totalt värdelös på snöunderlag...Swiften kammar hem många pluspoäng och det ofta! Prinsen var minst sagt fascinerad av snön, han pekade och pekade på alla snöflingor som föll på honom :-)


Ärenden uträttades effektivt på stan idag. Det blev paket till min fina S,rutiga skjortan från P.O.P,dregglisar och strumpor till prinsen,puder till mig,dukar och snapsglas till julafton och S slog till på en ny fin,fin kostym!
Efter allt spring i affärer blev det en varmchoklad och lussekatt på mysigt fik med hela lilla familjen!

Nu släcker vi lamporna här för imorgon ska vi vara på sjukhuset kl.07.00 för prinsens öronoperation!

- Posted from my iPhone

Luciatåget är framme och snön är här!









Ojojoj så vitt och fint det är ute idag,precis som det ska vara!!
Idag ska prinsen och jag klä oss varmt och ta en sväng in till stan för några mycket viktiga ärenden. Bästa S fyller nämligen år på måndag så paket skall inhandlas. Dessutom är mitt smink slut så ett besök till Make Up Store blir det också.
Igår var jag uttråkad på kvällen när prinsen somnat så då åkte stjärnor och stakar upp i fönstren,mysigt som bara den! Dock har vi inget till köksfönstren eller till hallen på övervåningen så dit måste nåt nytt inhandlas. Det är liksom lite fler fönster här i huset att fylla ut jämfört med de få fönstren som var i lägenheten i storstan!!

Prinsen nya grej är att peka på allt,vänster pekfinger pekar och pekar och pekar.Hur sött som helst! Dessutom har han lärt sig i vilket skåp vi har all hans mat här hemma så på det skåpet pekas det och så säger han högt "mmmmm..." :-) Helt underbart med allt som händer med dom små,han blir mer och mer en egen,underbar liten person för varje dag!

Nu sover han middagsnap och jag ska passa på att föna håret!

-Posted from my iPhone

måndag 22 november 2010

jeansen är funna!

Nu är även ett par röda tajta, stuprörs jeans hemklickade till prinsens juloutfit!!


Ruggigt ute,mysigt inne!

Idag är det riktigt ruggigt väder ute.Inget som lockar ut mig och prinsen så vi håller oss inne med tända ljus och bara myser!
Snart dags för en tur till stora varuhuset igen för inköp av mer ljus, oj så dom går åt här hemma!!



Prinsen är kry nu men jag är fortfarande krasslig och nu verkar mina baciller intagit även halsen så min fina S var hemma på lunchen med Strepsils till sjuka mig :-) Hoppas det vänder illakvickt för nu vill jag ha mamma och barndate med mina vänner.Var sååå länge sen vi sågs nu :-(

På torsdag är det dags för rören att ta plats i prinsens öron.Usch och blä för att min lilla kille måste sövas och opereras...Som tur är går operationen fort och vi får åka hem samma dag,skönt! Belöningen blir när han får träffa farmor& farfar på lördag i storstan!

Nu ska jag passa på att dricka lite kaffe och bläddra i Lantliv medans prinsen sover sin lilla nap!

Posted from my iPhone

söndag 21 november 2010

Söndagsmorgon hos fam Lindström/Fhyr










Prinsen är minst sagt imponerad av Bolibompa :-)

- Posted from my iPhone

lördag 20 november 2010

Mission almost accomplished!!

Efter lite letande på nätet så är prinsens skjorta till julafton nu hittad! Fin,fin,fin tycker jag och den bara skriker ju fest på en liten söt kille :-)


Bara byxorna kvar nu :-)

-Posted from my iPhone

Myslördag!

Prinsen sov "ända" till 07.15 idag vilket är väldigt bra gjort för att heta Hugo :-) Det gjorde hans mamma och pappa väldigt glada!
Efter en lugn förmiddag hemma med stor lördagsfrukost och lek med prinsen så blev det en sväng till stan där vi mötte upp med min syster! Fika på Gyllen är en självklarhet på lördagar och har varit så sen jag varit liten! Efter fikat blev det shopping och som vanligt var det prinsen som kammade hem flest påsar! Det blev en urmysig randig heldräkt från Lindex att glida runt i hemma nu när det är kyligt och ruggigt!


En finfin väst och en farfarströja följde också med hem. Även ett par coola lackskor till julafton hittade vi så nu fattas bara ett par tajta,stekiga röda chinos/jeans och en rutig fin skjorta så är julstassen klar för prinsen :-)


Värre är det med vad lilla jag ska ha på mig....

Nu blir det soffan,lite gott rödvin och läsning av bra tidningar. Hoppas på mycket bra julinspiration!



- Posted from my iPhone

fredag 19 november 2010

Fredag,snö och vår fina hall!

Äntligen fredag,bästa dagen på veckan!! Hela helgen framför oss när vi får ha S hemma hela dagarna,prinsen och jag gillart!
Inga planer i helgen heller förutom lite fixandes här hemma och födelsedagsfirande för syster på söndag!

Ute snöar det faktiskt här i Ekängen nu,mysigt tycker jag!Nu blir det en kopp te i soffan och sen dammsugning av huset! Skulle gärna vilja plocka fram adventsstjärnorna idag också men tyvärr får jag nog vänta några dagar till..Konstigt att man längtar lika mycket varje år!!

Här kommer lite bilder på vår fina hall med nya träväggen!





Bara några fina krokar som ska upp också,sen är hallen komplett!
Så kul när rummen blir klara ett efter ett nu. Tyvärr kommer köket inte bli renoverat innan jul då vi upptäckte att det var ca 6v leveranstid på granitskivan :-( Men direkt när jul och nyår är över så sätter vi fart! I början på nästa år ska även badrummet på nedervåningen renoveras,kul kul! Oj så vi längtar!!

- Posted from my iPhone

torsdag 18 november 2010

Sjukstuga pågår..

Här är det hosta,förkylning och ögoninfektion som pågår. Mindre kul men imorn blir det ett besök hos farbror doktorn så jag hoppas det ska vända snart..
Man har inte direkt samma energi med lillprinsen så det blir mycket mutor och kex :-) Men han är världens snällaste som vanligt så krassliga jag får ligga lite på soffan! Just nu är han inne i en riktig mamma,pappa period. Han vill helst bli buren hela tiden eller sitta i knät och mysa. Inte mig emot med massor mys men att bära honom hela tiden försvårar en hel del hushållssysslor :-)

Idag har min pappa varit här och byggt en urfin trä vägg i hallen. Hatthyllan och nyckelskåpet från Bruka har kommit upp också så nu är hallen i princip klar! Blev såå fint!

Ett varmt bad och massor god bodylotion från Victoria Secret senare så blir det nu sängen med förhoppningar om en friskare dag imorn,godnatt!

- Posted from my iPhone

onsdag 17 november 2010

Shopping & trängsel..

Idag är det seriös shopping på Ullared med bästa tjejerna som gäller! Blir dock mest lampskärmar och Brio leksaker till prinsen som det ser ut nu!!


- Posted from my iPhone

måndag 15 november 2010

Tillbaka i vardagen!

Nu är väskorna uppackade och kylen påfylld med god mat,kläderna är tvättade och allt är som vanligt igen!
Vi hade verkligen en underbar vecka i Dubai med S familj. Hotellet var helt enormt,folket ubertrevliga,maten god,fantastiskt väder och shoppingen riktigt bra! Det solades en del men mest höll man sig inomhus i AC:n. Vi var på "Palmen" och stekte oss och åt glass på Atlantis och en dag var det ökensafari som gällde,hur häftigt som helst! Bildkavalkad kommer :-)
Prinsen charmade precis alla där nere och var fantastiskt snäll och duktig hela veckan trots äcklig arabisk barnmat,otrolig värme och konstiga sovtider!
Älskar den här lilla killen så hjärtat värker,finast e han!


Nu har han dessvärre åkt på en släng av ögoninfektion,snorighet och feber :-(
Även lilla jag har fått en släng av nåt förkylningsliknande,usch och fy..

Igår var det firande av både prinsens pappa och min pappa. Det blev prinsesstårta och kaffe hemma hos syster. Innan tårtan var vi en sväng på Unnerstad(mysig inredningsbutik) och shoppade julpynt. För min del blev det fina änglar och en stjärnskål i zink från underbara danska Walter o Co!
Älskar att pynta med zink,rött och vitt till jul,klassiskt och fint! Underbart att julen närmar sig!

Nu ska jag lägga prinsen för en nap och sen blir det surfning på nätet efter drömlampan från Tine K som äntligen ska bli min efter lite disskuterande med S :-)Tyvärr verkar den vara slut precis överallt men nånstans ska jag hitta den!
Prinsen ska även ställas i dagiskö idag ,ojojoj så fort tiden går!!!

- Posted from my iPhone

fredag 12 november 2010

Slut som artist!!




Tillbaka i kalla Sverige efter en underbar vecka i fantastiska Dubai! Så här visade prinsen sin trötthet på Arlanda efter 6 timmars nattflygning!!

- Posted from my iPhone

torsdag 4 november 2010

Nu börjar resan!

Nu sitter vi i taxin från Lidingö till Arlanda. Kl 14.15 skulle planet mot Dubai lyft men är tyvärr försenat ca 1 tim,blir lite extra tid i taxfreen med andra ord!!

Så här glad är prinsen för att få åka till värmen :-)
Så glad att han till och med klappar händerna!!


- Posted from my iPhone

onsdag 3 november 2010

Värmen närmar sig!

Idag blir det en sväng till stan för lite inhandling av prylar som ska med till värmen!
Sen ska väskorna packas,passen ska hittas och jag måste komma på nån bra flyg outfit,kallt här och 30 grader vid landning,klurigt...

När vi kommer hem från Dubai är det fullt upp på en gång!
Köket ska renoveras och sen ska prinsen opereras. Efter vår dag på sjukhuset i måndags så fick vi reda på att prinsens gomoperation inte kommer att bli av förräns när han är ca 18mån istället för vid 12mån. Tydligen så är detta olika i alla team i Sverige verkar det som. Däremot ska han få rör inopererade i öronen om ca 1mån. Det är som tur är ingen större operation och man får åka hem direkt när han vaknat upp från narkosen,skönt!!
När det gäller alla operationer som vår lille fina prins kommer att få gå igenom så känner jag att man bara måste lita fullt och helt på alla kompetenta läkare! Självklart är det jobbigt och det skär i hjärtat nåt fruktansvärt men allt görs för att göra livet lättare och bättre för honom!


Finaste prinsen ever!!

Posted from my iPhone

tisdag 2 november 2010

Fina vänner & huvudvärk

Idag har Helen &Elsa,Anna &Emil och Josse &Ludde varit hos mig och prinsen! Det blev fika och lek och massa prat. Samtalsämnen som vi betade av var bland annat våra fina män,julpynt, nyårsfestligheter,bakdag,tripp till Ullared och massa annat! Säger det det igen,gillar så mycket att mina fina vänner och jag lyckats få våra små underverk samtidigt! Nu är det bara några till fina vänner som vi väntar på :-)

Imorn bär det av till Stockholm och S föräldrar för en natt hos dom innan vi på torsdag lyfter mot värmen och Dubai! Ska bli sååå underbart med sol och värme och att få träffa S syster med familj,var så länge sen vi sågs nu!
Såg att kommande vecka ligger temperaturen i Dubai på ca 34 grader :-)

Ikväll har jag lyckats drabbats av en hemsk huvudvärk så här är det redan sängen som gäller för mig :-(

Natti,natti från Ekängen!

- Posted from my iPhone

måndag 1 november 2010

Ny fullproppad vecka!

Igår hade vi en dag i ärendenas tecken. Vi handlade fina,vita linnegardiner,svarta ramar till våra tavlor,vit tavellist,nya fina blommor till fönstrena,ljung och enar till ute kruka och dessutom en finfin,vit hylla från Mio att samla alla mina inredningsmagasin på,perfekt!
Nu börjar vardagsrummet verkligen ta form. Blev även färgprover på två olika grå nyanser till väggen bakom soffan så nu ska det provmålas!!






Efter allt shoppandes kom hela stora familjen på kvällsfika och jag hade bakat mumsiga muffins ur Leilas bok " Piece of cake",blev äpple & kanelmuffins med crumble, hur goda som helst!

Idag ska vi hålla till på sjukhuset med prinsen vår. Vi ska nämligen få träffa läpp,käk,gom-teamet här i stan och bland annat planera in hans kommande operation av gommen skulle jag tro,mycket spännande!

Imorn blir det lekdate med bästa tjejerna och tillhörande barn :-) Hoppas även att den nyblivna smålänningen tar sig upp till oss här i storstan, var så länge sen vi sågs nu :-(

Dags att sätta fart här för om en timme kommer S hem och hämtar upp mig och prinsen!!

- Posted from my iPhone