söndag 27 februari 2011

Friskare & page!

Äntligen är febern borta men kvar är en hemsk hosta och halsont..
Men vad gör det när man slipper ligga och frossa under ett täcke 24tim om dygnet!
Dock känner man att kroppen inte riktigt är med än, tar ett tag att hämta igen alla krafter,men snart så :-)

Igår var mamma och pappa här på tidig lördags middag för vid sex var det dags för pappa och S att gå på hockey! Mamma och jag intog soffan och melodifestivalen istället. Nicke Borg var ju bara hur bra som helst, låten var klart bäst i hela festivalen och stylingen var ju helt underbar :-) Lovely helt enkelt!

Idag har vi haft en lugn dag hemma, massor vila på soffan för min del och mys med prinsen såklart! Känns som jag har hur mycket mys&lek som helst att ta igen med lilleman efter en veckas sängliggande :-(

Denna sköna,annorlunda ställning fastnade prinsen i hos sin pappa tidigare idag, haha :-)



Roligast idag var nog ända att när vi satt och tittade på Big Brother ikväll så dök S kusin upp i rutan som en av dom heta hunkarna i Eden! Nu håller vi alla tummar vi har på att svenska folket röstar in honom i huset!!!

Imorn ska en tid hos frissan bokas, det är hög tid om man säger så!! Har sparat ut håret ett tag men nu får det va nog! Tillbaka till mitt korta page it is!!

- Posted from my iPhone

fredag 25 februari 2011

Sjukstuga...

Feber, täppt näsa, ont i halsen, frossa och lite lätt huvudvärk på toppen...
Tur att jag har världens bästa sambo och prinsen världens bästa pappa som vart hemma hela veckan och gjort ett hästjobb! Bra övning inför pappaledigheten :-)
Han passar upp på mig med te, medicin, nyponsoppa och kramar mest hela tiden!
Igår ryckte också snällaste mormor&morfar in och tog prinsen medans S var på viktigt jobbmöte!
Vad skulle man göra utan sin familj!!

Just nu fixar bästa S en god fruktsallad till mig då det är det enda jag är sugen på..

Hoppas detta elände vänder snart...

- Posted from my iPhone

tisdag 22 februari 2011

Tänk vad en tidning kan göra en glad när man är krasslig!




- Posted from my iPhone

Födelsedag & feber...

Det började igår med att jag kände mig krasslig och hade det tungt att andas. Efter ett besök hos läkaren där jag fick andas luftrörsvidgande medicin och fick ny astma medicin utskriven så slocknade jag på soffan.Skakig i kroppen och inte alls nåt pigg..
Har frusit som en tok hela natten och nu ligger jag här nerbäddad med feber, te och strepsils...
Inte den bästa födelsedagen kanske men med den mysiga presenten från S som var en Weekend i Köpenhamn i vår så känns det lite lättare :-)
Han är bara bäst!! Gissa om jag ska shoppa på Abercrombie då :-)

- Posted from my iPhone

söndag 20 februari 2011

Helguppdatering!

I fredags var det genrepet för Melodifestivalen som gällde! Bra stämning och riktigt bra låtar, att inte Sara Lumholdt gick vidare igår är för mig ett mysterium..
Efter genrepet blev det ett glas rött på restaurangen Riva med mina fina vänner Elin & Josse som också var på genrepet!
Den planerade klippningen av prinsen som också skulle skett i fredags blev inte av...vill ha mitt lilla charmtroll långhårigt!!Dock ska nog luggen få sig ett litet klipp men det övriga håret spar vi på :-)

I lördags sen blev det en tur för inhandling av mat på förmiddagen och även en tur till Ikea hanns med! På kvällen sen var syster min med kille och systerdöttrarna här på middag! Även mamma & pappa skulle kommit men tyvärr lyckades mamma min få magsjuka :-( Kvällen blev trots bortfall av gäster supertrevlig med mycket rödvin, mycket prat & skratt och den avslutades med smaskig marängsviss och hemmagjord chokladsås !

Idag har vi haft en lugn och skön söndag! S har lagat mat i lergryta och bakat bröd (hur bra är han inte liksom min karl!!) vi har tagit en tur med pulkan på isen i solen och sen har vi mest bara varit!!
Vi har haft en mycket bra helg med mycket familjemys helt enkelt !



Nu söndagsmys i soffan med tända ljus och fantastiska Solsidan!

-Posted from my iPhone

fredag 18 februari 2011

Kalsongmodell!

Björn Borg it is! Hur tuffa är inte dessa små kallingar som prinsen fick igår av snälla Ninna&Lasse!









Så otroligt söta och prinsen stortrivs i dom :-)

Idag blir det en tur till stan, lilleman ska göra sitt första frisörbesök är det tänkt, spännande är bara förnamnet!! Hans hår växer som ogräs, luggen ligger i ögonen och han blir tagen för att vara tjej, känns som det är dags för första klippet hur ont det än gör i mammahjärtat att klippa bort hans fina lockar...

- Posted from my iPhone

torsdag 17 februari 2011

Dagisbesök inbokat!

Här hemma är det prinsens leksaksbil som gäller idag! Han har ännu inte lärt sig att sparka sig framåt på den men att sitta på den och trycka på alla roliga knappar verkar duga bra bara det!!Dock kan jag känna att det börjar bli liiite tjatigt med samma melodi om och om och om igen...






Ringde till det dagiset idag som vi hoppas få plats för prinsen på då jag gärna vill komma och hälsa på på ett litet studiebesök! Det gick utmärkt så den 1mars blir besöket :-)

Här ska det städas lite nu då vi får fika besök ikväll!
Imorn sen är det dags för mig, min syster och systerdöttrarna Nora & Klara att ta oss till Cloetta Center och gå på genrepet för melodifestivalen! Ska bli riktigt kul!

- Posted from my iPhone

onsdag 16 februari 2011

Playdate & fika

Prinsen och jag inväntar våra vänner! Anna & Emil och Helen & Elsa är på ingång för lite lek och fika! Idag blir det en vanlig sockerkaka, dock är receptet taget ur Leilas "Piece of cake" bok så jag hoppas den är lite extra god!
Det lila fina tårtfatet på fot är från favoriten Mateus, fick det av mina fina vänner på nyår :-)







- Posted from my iPhone

tisdag 15 februari 2011

Hjärtans dag & frisk prins




Igår firade kärleken och jag hjärtedagen med god middag, röd vin och pussar! Han är det finaste som finns, världens bästa pappa till vår lilla kille och jag älskar honom så! Prinsen ville såklart inte sova så även han var med uppe och myste med oss :-)

Idag blir det en lugn dag hemma för mig och Hugo, mys och lek står på schemat och även en tur i pulkan! Känns som han äntligen är återställd, sista dagen med medicinen idag, skönt!

- Posted from my iPhone

söndag 13 februari 2011

Tjejkväll & skön söndag

Tjejkvällen igår var verkligen så kul och mysig! Massa gott plock, goda drinkar, fina piffade tjejer och massa prat och skratt!
Tre av oss avslutade kvällen med en sväng på krogen men efter lite dans och en god drink blev det hem till mina älsklingar och den sköna sängen!
En mycket lyckad kväll som jag hoppas vi snart gör om!

Efter några timmar sovmorgon imorse så vaknade jag pigg och utvilad! Vädret idag har ju varit helt lovely så vid lunch blev det en skön promenad på isen här i Ekängen med lilla familjen! Hugo verkligen njöt och skrattade som bara den!









Kallt men riktigt uppfriskande och skönt var det!

På eftermiddagen blev det en nap för mig på soffan medans S och prinsen badade och röjde loss! Önskar så att det kunde vara helg hela veckan!

Nu vankas det klassisk söndagsmat här hos oss skinkstek, sås och potatis, gottgott!

-Posted from my iPhone

Mama's night out!




- Posted from my iPhone

fredag 11 februari 2011

Fredagsmusslor!




Kvällens helt fab middag tillagad av min bästa, duktigaste S!
Musslor i vitt vin,grädde,persilja och vitlök, hemgjorda pommes med aioli till och allt detta toppade vi med egengjort vitlöksbröd! Nu är jag mer än mätt och belåten! Vet dock att det finns en Ben&Jerry i frysen och lite glass finns det ju alltid plats för :-)
Dom fina blå och vita tallrikarna har min snälla mamma ropat in på auktion till mig, gillar dom massor!

Imorn blir det en tur på stan och fika med prinsens mormor&morfar på nåt mysigt fik!
På kvällen sen är det äntligen dags för den efterlängtade tjejkvällen med mina fina vänner! Goda drinkar&tapas står på menyn, heeelt lovely!

-Posted from my iPhone

Glad, snöig fredag!

Ojojoj så det snöar ute, alldeles vitt igen och jag som hoppades på vår och att få plocka fram ballerina skorna...icke!

Natten har varit helt ok och prinsen har varit på ett riktigt piggt och busigt humör här på morgonen så det känns som medicinen gör sitt, skönt skönt!


Nu blir det soffan en stund med gott kaffe och nya, bästa Mama som slank med i kassen från Maxi igår. Sen är det dags för fredagsstädningen, att huset är fint till helgen är ju ett måste!

- Posted from my iPhone

torsdag 10 februari 2011

Doktorbesök & badrumsbilder

Idag blev det en tur till farbror doktorn för lille prinsen. Hosta på nätterna, geggigt öra och feber resulterade i antibiotika i fem dagar. Nu hoppas vi verkligen att det ska bli bättre!
Efter farbror doktorn blev det en fika och lek hos morfar! Prinsen lyckades bland annat klättra upp på deras tvättlådor i badrummet, lådorna rasade och prinsen hamnade under dem, ajajaj... Men efter lite mys i knät och ett par russin så var vurpan glömd :-)

Ikväll har vi varit på Maxi och storhandlat. Blev en riktigt bra handling denna gång känns det som, massor god och nyttig mat, det gillar vi!!

Badrummet är nu helt klart! Bara den vita handdukstorken och en rund, stor spegel över handfatet som ska upp, sen så!!
Vi är så nöjda så, blev verkligen superfint och det känns så lyxigt där inne nu! Smidigt med de stora lådorna i kommoden istället för hyllor i skåp där man aldrig ser vad man har!!
Älskar mina krokar också, maffiga, blanka och lite industristil, fint! Har även beställt likadana fast i mindre modell till ansiktshanddukarna :-)
Det var absolut värt att leva i det hemska byggdammet i två veckor för att få detta fina slutresultat!!











- Posted from my iPhone

onsdag 9 februari 2011

Feber & färdigt badrum

Prinsen har feber och hosta så nätterna just nu är ingen höjdare direkt... Han är ledsen, varm som en kamin, törstig och vill helst sova mellan oss och inte i sin säng men då han väl ligger i vår säng så snurrar han mest runt, runt som en propeller..
Nu tar han en nap så jag hoppas han sover bort den dumma febern!
Det göt ont, ont i mammahjärtat när ens lilla kille inte mår bra. Ögonen är blanka på honom och att leka är inte lika roligt längre utan bästa är det att sitta i mammas knä med snuttisen och bara mysa. Idag har han dock lekt lite mer här på förmiddagen och dragit runt på Brio loket så kanske,kanske att det vänder nu, vi hoppas!

Idag fixas det sista i badrummet, äntligen! Glasväggen till duschen, spottar i taket och inkoppling av golvvärmen är det som står på schemat idag!
Ikväll sen blir det städning där inne och piffning såklart :-)

- Posted from my iPhone

måndag 7 februari 2011

Vårskor på!

Snön är borta och asfalten är framme, våren är på väg med andra ord!Då det har varit snö på marken ända sen den dagen Hugo lärde sig gå så åkte idag de nya vårskorna på prinsen för en liten stund! Mockasneakers från Zara, superfina verkligen och så mycket lättare att gå i för honom än de klumpiga vinterskorna! Han stod helt chockad på asfalten och det tog cirka 20 min för oss att gå ungefär 10 m, allt var såå intressant! Han skrattade som bara den och han var med mig ute och sopade bort allt grus från tomten för in ville han inte gå!!





Ikväll har vi haft min mamma & pappa här på fika då mamma ringde tidigare idag och hade Hugoabstinens:-)

- Posted from my iPhone

söndag 6 februari 2011

Ljus i vårt hus!

Efter en mysig helg i Stockholm med shopping och god mat hos S föräldrar så kom vi hem till ett riktigt iskallt hus!! Nu går värmefläktarna förfullt här hemma och tusen ljus är tända så jag hoppas värmen snart är tillbaka!


Renoveringen går mot sitt slut så imorn kommer rörmokaren och ska koppla in dusch,handfat och toalett i badrummet. Snart dags för premiär duschen med andra ord, underbart. Att duscha i badkar är inte optimalt!

Nu blir det mat här och sen Solsidan :-)

- Posted from my iPhone

lördag 5 februari 2011

Gilla,gilla,gilla!!




- Posted from my iPhone

fredag 4 februari 2011

Lidingö & tomatsoppa

Prinsen sover förmiddagsnapen, byggdammet är bortstädat, jag ska packa för en tur till Lidingö över helgen och dagens första kaffe är på väg ner i magen, välkommen fredag!



Kollade igenom kylen idag då vi ska vara borta över helgen. Hittade en hel påse med tomater som nog skulle blivit dåliga över helgen så nu står det en form i ugnen med tomater, rödpaprika,vitlök,lök, chili och massor olivolja. Där ska det stå i ca 45min och gotta sig för att sedan mixas till en lovely soppa, mmmmm säger jag bara!! Luktar fruktansvärt gott i hela huset just nu :-)
Känns som en riktigt bra start på helgen!

-Posted from my iPhone

torsdag 3 februari 2011

Stökigt & lördagsutgång

Byggdamm,trasig värmepanna,saker överallt på fel ställen, knappt inget varmvatten, bara lek på övervåningen, inga rena kläder då vi inte har haft varmvatten, behöver jag säga att min dag inte har varit den bästa... Vill bara att badrummet ska bli klart nu och att den nya värmepannan ska komma på plats så jag kan " få mitt fina,rena hus tillbaka". Den dagen då badrummet är klart då blir det den största storstädningen ever här hemma kan jag lova!!
Jag flydde huset ikväll och har varit på tjejmiddag hos fina Helen! God soppa, hembakat bröd och mototskaka, mums!
Det blev mycket prat och skratt och vi planerade bland annat vår stora utgång på lördag! Det blir tapas-plock, drinkar och bubbel!
Längtar massor!!

Igår tog jag prinsen i vagnen och promenerade till Anna & Emil i Tallboda för en lekdate! Hurtigt som bara den ju :-)Tog exakt 1tim, solen lyste och prinsen sov gott i vagnen!



- Posted from my iPhone

tisdag 1 februari 2011

Usch, blä & fy...

Igår kväll gick vår värmepanna sönder. Inte direkt vad vi ville just nu:-( Inget varmvatten och ingen värme i huset känns sådär..
De snälla hantverkarna som är här och fixar badrummet har hämtat värmefläktar åt oss som går förfullt just nu,mycket snällt!
Hoppas det här löser sig snabbt och inte blir alltför dyrt...Sånt här kan vara det tråkigaste som finns att lägga pengar på, bläää säger jag bara för trasig värmepanna..

- Posted from my iPhone