onsdag 30 mars 2011

Böcker & thai

Igår kom prinsen och S och mötte mig när jag slutade jobbet, mysigt! Det blev en tur på stan och två nya böcker inhandlades till prinsen som verkligen äääälskar att läsa eller nja han kanske mer tittar i böckerna !!



S ville hellre köpa mer naturtrogna böcker till prinsen men dessa två med tecknade tama och vilda djur tyckte jag var ursöta och jag vann kampen,såklart :-)

Idag blir det thailunch med syster på stan! Älskar verkligen thai mat så detta är en bra onsdag!!

- Posted from my iPhone

söndag 27 mars 2011

Ballerina är lika med vår!

Så var dom första ballerinorna inköpta för våren och sommaren!
Älskar ballerinor och går i det dom flesta dagarna på våren och sommaren! Vill ha flera i olika färger att byta med och årets första blev ett par svarta med guldspänne, finfina tycker jag!!






- Posted from my iPhone

lördag 26 mars 2011

Sol och grillning!

Idag inhandlades en ny,stooor,fin Webergrill till familjen Lindström/Fhyr så nu är sommaren räddad! Drömde om en vit Weber men tänkte ett steg längre och insåg att en vit grill nog inte är vit så länge så det blev en klassisk svart!
Vi invigde den med att grilla korv till lunch när S föräldrar anlände till stan idag!
Då vi inte har hunnit köpa några utemöbler ännu blev det ett mycket improviserat bygge av bord! Fick finfin present av S föräldrar i form av en elefantmönstrad bricka från Svenskt Tenn idag så den fick agera bordsskiva :-)



Prinsen fick inta sin lunch ute i solen idag i sin matstol vilket var väldigt roligt!!





Nu har vi ätit god mat och druckit gott vin här och snart blir det sängen för mig, tokigt trött..
Imorn hoppas vi på mycket sol och lite fler plusgrader än idag :-)

- Posted from my iPhone

fredag 25 mars 2011

Fredag!!!

Första veckan på nya jobbet är avklarad :-) Alla är verkligen kanon där, snälla, glada, hjälpsamma och roliga, kan det bli bättre! Dom första lånen är upplagda, pensionsförsäkringar sålda och konton öppnade, skönt att ha kommit in i det mesta igen!!

Imorn kommer prinsens farmor&farfar från storstan och hälsar på oss och det är vi mycket, mycket glada för!! Nu blir det fredagsmys här i Ekängen med prinsen och bästa S! Rödvinet är upphällt i glaset, ljusen är tända och efter maten blir det en skål med goda Polly, allt är som det ska med andra ord :-)



- Posted from my iPhone

tisdag 22 mars 2011

Update!

Ojojoj upptäckte precis att jag inte bloggat sen i fredags, illa...

Helgen var kanon med en god och mysig middag hos syster där det blev mycket rödvin och mycket skratt! En hel del ärenden hann vi uträtta under lördagen och även en sväng med vännerna till bästa Josse,Christian och Ludde hann vi med i helgen. Oj så fint dom hade renoverat sitt hus, dessvärre ligger det ju bara i fel stad :-(

Igår sen var det dags att börja jobba efter 15 underbara månader hemma med prinsen. Kändes mycket märkligt att göra sig ordning på morgonen och lämna prinsen och S hemma..
Som tur är kändes det kanon på nya jobbet och det var kul att vara tillbaka så imorse gick det mycket lättare att vinka hej då till kärlekarna :-)
Prinsen är väldigt kramig och mysig när jag kommer hem på eftermiddagen då jag tror nog att han saknar mig en del under dagarna :-)

Nu blir det nya numret av Plaza och en god kopp kaffe här hemma i soffan efter en dag på banken som gått i ett...



- Posted from my iPhone

fredag 18 mars 2011

Fredag med lek på schemat!

Igår blev det en sväng till stan för mig och prinsen på eftermiddagen. Först på schemat stod en fika med syster så det blev gott kaffe och god cupcake på Espresso House!
Efter det när S slutade så gick vi på jakt efter skalkläder till prinsen. Det blev ett finfint set från Everest med turkos jacka, svarta byxor och en svart fleece. Nu är det bara på med kläderna och sen ut i lekparken för prinsen och han kommer vara både varm, torr och fin, underbart :-)



Just nu inväntar vi Josse, Ludde,Anna,Emil,Helen och Elsa för eftermiddag med lek och fika!
Storstädade huset nu på morgonen men insåg precis att det nog hade varit bättre att göra det efter att alla barnen röjt runt här idag,lekdaterna brukar kunna sluta i kaos :-)

Dags att göra klar kakan nu som står halvfärdig på köksbänken och sen ge prinsens lunch så han är laddad med energi till när kompisarna kommer!!

En riktigt bra fredag med andra ord som nog kommer avslutas med ett glas rött och god, god mat :-)

- Posted from my iPhone

tisdag 15 mars 2011

Utelek i solen!

Idag när prinsen och jag hade ätit upp vår lunch, tilläggas ska att prinsen numera äter själv hur duktigt som helst, så klädde vi på oss för utelek i solen!
Hugo knallade först runt i ca en halv timme och bara tittade, pekade och petade på ALLT runt omkring honom :-) Efter upptäcksfärden blev det en tur till lekplatsen som ligger precis utanför vår tomt, helt perfekt! Där blev det lite gungning på pandorna och några åk i rutschkanan!












Skönt att slippa vinteroverallen och ha lite lättare kläder att leka i tyckte Hugo :-) Dock är jackan från förra året aningens liten i år, så en ny skaljacka måste inhandlas till lilleman illa kvickt!

Efter uteleken har prinsen duschat, blivit insmord över hela kroppen då han är tokigt torr, fått på sig rena kläder och efter det ätit mellis bestående av macka, fil och mjölk! Han är med andra ord redo att röja loss med mormor&morfar som kommer och hälsar på oss ikväll :-)

-Posted from my iPhone

måndag 14 mars 2011

Mammaledigheten snart över..

Idag började sista veckan på min mammaledighet med fina prinsen :-(
Känns mycket märkligt måste jag säga men nu är det S tur att mysa med Hugo i 5mån!

Den här dagen har spenderats på stan där det blev en mysig fika med bästa Josse som tagit sig till storstan från Vimmerby, det gillar vi massor! Vi försökte prata om allt och inget, dock ville Hugo höras över ALLA inne på fiket så så fort kaffet var slut i koppen och det inte gick att muta prinsen med fler majskrokar och russin så fick vi packa ihop oss och placera lillkillarna i vagnarna istället.. Prinsens egna vilja blir bara starkare och starkare kan man lugnt säga!
Efter en kort tur på stan och inhandling av finfin badrock på Polarn så följde jag och Hugo med min pappa och mina systerdöttrar till stallet! Tog ett snabbt varv i stallet med prinsen för att visa honom hästarna men min kropp sa ifrån direkt,kli i halsen och nysningar kom som ett brev på posten!
Hugo var inte direkt klädd för ett stall besök i sina gröna chinos och mockasneakers från Zara men det stoppade inte honom från att krypa upp för backen till höskullen,smutsig var bara förnamnet på honom när vi lämnade hästarna...
Blev en tur till Maxi för lite veckohandling också ikväll innan bilen vände hem till Ekängen! Nu blir det ett glas rött här tillsammans med en smaskig, italiensk pasta tillagad av bästa S! Love you min bästa, bästa kock :-)


- Posted from my iPhone

lördag 12 mars 2011

Välkommen lördag!

Lilleman börjar lördagen med lite lek på sin favorit plats under trappen medans jag och S dricker dagens första kaffe! Prinsen hittar man ofta under trappen bland alla sina leksaker, att bläddra i sina böcker och bygga med klossarna är absolut roligast just nu!






Klockan elva är det dags för frisören för mig och jag hoppas på perfektion idag :-)
Prinsen och S får roa sig på stan under tiden! Kanske att fåglarna vid stångån kommer få sig lite gammalt bröd av dom!

-Posted from my iPhone

fredag 11 mars 2011

Bra fredag!




Ny fin,lila krokus och ny finfin, vit kruka här hemma på köksbordet!
Efter mysig fika hos grannen i förmiddags så har det storstädats förfullt så nu är helgen mer än välkommen till oss!
S är på väg hem från Kalmar och kommer nog vilken minut som helst nu, prinsen och jag hänger i fönstret och tittar efter bilen :-)

Just nu spelas det Kent på hög volym och ikväll blir det fredagsmys med ett glas rött, bra fredag säger jag!!

-Posted from my iPhone

torsdag 10 mars 2011

Nya jobbet & misslyckad klippning..

Igår var det fika på nya jobbet och oj så bra det kändes! Verkar vara ett jättekul och positivt gäng på kontoret och mitt skrivbord stod redo för mig :-) Nu längtar jag faktiskt till att börja jobba igen och det trodde jag inte skulle hända för några månader sen. Ska bli riktigt kul att sätta sig in i marknaden igen och börja sälja fonder på löpande band :-)
När vi kom hem från stan blev det pannkakor till lunch och sen en lugn och mysig dag hemma!

Idag har vi hälsat på prinsens gammelmormor och sen blev det middag hos mina föräldrar! S är iväg på jobbresa och kommer hem imorn igen så ikväll är det väldigt tomt här hemma. Konstigt hur mycket man kan sakna nån fast den bara är borta ett dygn..

Imorn blir det fika och lek hos grannen på förmiddagen som har en liten kille som är två veckor äldre än prinsen. Jag tror verkligen att dom två killarna kommer ha sååå mycket kul tillsammans i framtiden då det endast är ca tio meter mellan våra hus!
Efter lekdaten blir det fredagsstädning här hemma för i helgen får vi finbesök av S lillebror :-) Så kul att han tar tåget hit och hälsar på oss, prinsen längtar efter honom det är jag säker på, han är mer än välkommen!
Jag ska också hinna med ett frisörbesök på lördag för en omklippning då klippningen jag fick i måndags inte funkar... Ingen katastrof men jag vet hur jag vill ha det och så ser det inte ut just nu... Hoppas på att min gamla frissa kan fixa till det :-)

Nu blir det godnatt härifrån...så fort BigBrother är slut vill säga :-)

- Posted from my iPhone

onsdag 9 mars 2011

tisdag 8 mars 2011

Lekdate & semla

Idag tog prinsen och jag bussen till Anna & Emil för en lekdate! Småkillarna lekte hur bra som helst själva hela dagen och under tiden fikade jag och Anna och avverkade många viktiga samtalsämnen :-)
Prinsen hittade Emils fina trummor och jag tror bestämt att en ny Idol är född, vilken talang :-)


Nu har det ätits semla här hemma, kändes som ett måste en dag som denna! Självklart intogs den i en tallrik med varm vaniljmjölk, mums! Men tyvärr, tyvärr måste jag säga att jag inte är en stor beundrare av semlor, tycker det kan bli liiiite mycket grädde.. Men nån varje år måste ju slinka ner bara för att :-)

Imorn är det fika med nya jobbet som står på schemat, spännande och jättekul!! Under tiden får prinsen hänga med S på studiebesök på bankens huvudkontor :-)

-Posted from my iPhone

söndag 6 mars 2011

Bra helg!

Åh vilken bra helg detta varit med riktigt toppen väder! Busfabriken igår var verkligen kanon! Prinsen hade hur roligt som helst med sina kusiner och även jag och S fick krypa runt i lekställningar med honom som var stora som hus!!Det åktes rutschkanor som var långa, långa och det lektes i bollhav. Vi hann även med en fika innan det var dags att lämna lekparadiset! Ljudnivån där inne var dock vääääldigt hög så man blev ganska trött i skallen :-( Men att det blir fler besök på Busfabriken det är jag ganska säker på!!

Idag har vi varit ute i solen och värmen mest hela dagen! Lite växter har plockats bort och prinsen har mest tittat på bilar och fåglar! Oj så han älskar att vara ute den lilla mannen och upptäcka världen!
På eftermiddagen kom prinsens kusiner och min syster med pojkvän på söndagsfika. Efter kaffet blev det en promenad på isen men usch och fy, tyckte det kändes som det gungade mest hela tiden så det var nog sista promenaden där i år för mig.
Nora, Klara och Hugo gillade det iaf massor även om jag tyckte det var lite läskigt..






Nu blir det söndagsmys här med klassisk kalvschnitzel och hemmagjorda pommes :-) Efter det blir det smågodis från bästa godisaffären i stan, Karamello! Och nej jag är inte partisk bara för jag jobbat där, ingen affär slår deras sortiment!! Missade lördagsgodiset igår så det fick bli söndagsgodis istället :-)

Imorn är det frisörbesök för mig och logopedbesök för prinsen på schemat!

-Posted from my iPhone

lördag 5 mars 2011

Busfabriken & Gucci

Just nu är familjen samlad i bilen på väg till busfabriken tillsammans med bästa tjejkusinerna och moster! Tror Hugo fullkomligt kommer älska det stället!
Solen lyser och jag inviger älsklings glajjorna från Gucci för säsongen! Inköpta i NY för många år sen men oj så tidlösa och snygga, älskar dom!!



- Posted from my iPhone

fredag 4 mars 2011

Fredag och sol!

Fredag, fredag, fredag, hur underbart är inte det! Solen skiner och man har hela helgen framför sig! Prinsen har börjat dagen med en dusch och nu är det Bolibompa i soffan som gäller! Hugo älskar verkligen att både duscha och bada och skulle nog göra det många ggr varje dag om han så fick!!





Efter lunch idag blir det en tur till vårdcentralen för min del, ett astmatest skall göras.Prinsen får hänga med morfar under tiden och när jag är klar hoppas jag på en god fika på stan!

Ikväll blir det fredagsmys såklart och i helgen har vi inga planer alls,så skönt! Bara vara med familjen står på schemat så vi hoppas på sol och fint väder!
Har lite småplaner på att slipa och måla om ett skåp till svart som antagligen skall ta plats i vårt kök! Får se om jag får med S på planerna, håller tummarna!

Nä nu tror jag bestämt det är dags att sparka igång fredagen här hemma med en god kopp kaffe!!

- Posted from my iPhone

torsdag 3 mars 2011

God lunch & lekdate

Dagens lunch,godaste thai rödacurryn med kyckling och grönsaker i fina Mon Amie skålen och till det nya numret av Lantliv! Kan det bli bättre :-)



Snart kommer bästa tjejerna med sina småkillar och även fina Frida inväntas idag, kul kul!!
Det blir äppelsmulpaj, kaffe och skvaller för oss stora och russin och lek för de små!!Bra torsdag säger jag!!

- Posted from my iPhone

onsdag 2 mars 2011

Söt kille i grön korg !!




- Posted from my iPhone

Dagisbesök & dags för bank

Igår var jag och prinsen och hälsade på på hans förhoppningsvis blivande dagis! Hugo sprang rakt in och började leka på en gång och brydde sig inte mycket om mig, tryggt barn sa pedagogerna och log :-)
Allt kändes jättebra och tjejerna som jobbade där verkade kanon! Fick en varm och skön känsla av Ekorren så nu håller vi tummarna att vår lilla prins kniper en plats där! Då kommer mamma kunna jobba lugnt på dagarna och veta att lilleman har det hur bra som helst :-)

Idag är det städning på schemat här hemma för imorn får prinsen och jag fin besök av Anna&Emil och Josse&Ludde, mysigt som bara den!
Känns som jag inte varit ute bland människor på en evighet så i eftermiddag blir det också en tur med bussen till stan innan jag utvecklar torgskräck!!
Mat handling står på schemat och kanske även nåt nytt till garderoben då jag faktiskt börjar jobba om ca 2v och måste börja se lite "bankig" ut igen!
På måndag börjar omvandlingen till karriärkvinna då frissan är inbokad, tror aldrig jag längtat så efter ett frisörbesök, katastrof är bara förnamnet just nu...

Dags att slänga ihop en pannkakssmet för snart vaknar nog en rufsig, söt, hungrig liten kille från sin nap och vill ha mat bums!!


- Posted from my iPhone