söndag 30 oktober 2011

Kivi på bordet!

En ny finfin frostad Kivilykta från Iittala har fått flytta in!





Älskar dessa kivisar och idag när dom hade erbjudande på dem på Cervera så fick en vit frostad följa med hem!
Det är min första frostade,innan har jag bara de i klarglas men jag har en känsla av att detta inte kommer vara min enda och sista :-)

- Posted from my iPhone

Lekdater & kalas!

Igår var det middag med fina vänner,trevligt som attans och idag var det istället förmiddagsfika med fina vänner,vilken toppen helg :-)
På eftermiddagen sen var det dags för 7års kalas för min systerdotter Klara! Massor god tårta och kakor slank ner i både min och prinsens mage:-)








Efter en mycket bra helg med massor lek för prinsen med både Emil och Ludde blir det nu middag här och sen en lugn kväll i soffan med tända ljus! Mina fogar har börjat spöka,inget roligt alls,känns som det blir värre för varje dag...
Hoppas det är tillfälligt bara för denna smärta är inte rolig...

-Posted from my iPhone

lördag 29 oktober 2011

Sötaste killarna!

Klubborna och chipsen är uppätna så nu är det pyjamaser på,välling i magen och Pippi på tv:n innan sängen !Bästa kvällen på länge skulle jag tippa på om man frågar Hugo!



- Posted from my iPhone

Stort & litet

Efter lite letande så är nu dom perfekta bootsen inhandlade!



Blev en lite nättare modell än den från Vagabond som jag först var sugen på. Dessa känns helt rätt, gillar den lite mattare ytan massor och dom är bara så sköna!
Min första inhandling till lilla pyret i magen blev samma dag som dessa och även till den lilla blev det nåt till fötterna! Kunde absolut inte motstå dessa små ursöta sockor som är stickade som små ballerinor :-)



Nu ska här dukas bord för snart väntas det gäster!

-Posted from my iPhone

Lördag it is!

Prinsen vaknade vid halv sju,tittade lite på Bolibompa i sängen, lekte på sitt rum och sen vid halv nio så fick han upp mig och S!
Nu har god lördagsfrukost intagits med bland annat prinsens favorit yoggi, Madagaskar vanilj,hur god är den inte liksom!!
I eftermiddag kommer vänner på middag så nu blir det kaffe och sen lite städning! Mannen han tillbringar förmiddagen på sängen och pluggar optioner inför kurs och ett stort prov i veckan,låter sådär lockande...


- Posted from my iPhone

fredag 28 oktober 2011

Spets på rumpan!

Dessa är ju bara ett måste att inhandla till vår lilla flicka i magen,sött är ju bara förnamnet!



Även den här lilla randiga klänningen får gärna följa med hem i påsen!



- Posted from my iPhone

Fina prinsen!

Finns det nåt bättre än få gå hem från en stressig dag på banken och hämta sin fina prins på dagis! Idag kom han springandes mot mig och ropade mamma mamma högt,högt med ett stoooort leende på läpparna! Det är lycka det!
Nu har vi myst här i soffan framför lite favorit film med Bärgarn och nu väntar vi på bästa S som är på väg hem till oss!
Ikväll blir det fredagsmys med god mat och glass och sen är helgen fullproppad lekdater, middagar och 7års kalas! Bra helg på ingång med andra ord:-)








-Posted from my iPhone

onsdag 26 oktober 2011

Ultraljud!

Igår var det dags för oss att göra vårt UL på sjukhuset. Vi fick träffa en jätte trevlig läkare som gjorde ett riktigt grundligt UL på vårt lilla pyre! Allt såg jättebra ut och vad det gäller spalt så tyckte han att allt såg normalt ut men kunde inte till 100% säga att den lille inte har någon spalt pga av en liten skugga som han inte kunde förklara.. Detta kunde dock lika gärna vara handen som skuggade men vi fick iaf en ny tid så om ett par veckor ska vi på ännu ett UL och då hoppas han kunna se ännu bättre!
Vi frågade också om han kunde se nåt kön och det kunde han,men som dom alltid säger så kunde han ju inte garantera detta då den lille låg med benen lite i kors....
Det verkar iaf som att vi kommer att få köpa en helt ny bebisgarderob med mycket av sånt här sött :-)


Helt underbart med en liten flicka till familjen ju! Här ska göras tofsar och flätor och köpas klänningar och söta små kjolar i massor :-))

- Posted from my iPhone

måndag 24 oktober 2011

Fina boots till mig!

Min skogarderob känns ganska komplett just nu förutom att jag saknar just ett par sånna här klassiska finingar!






Frågan är ju bara, klassiskt svarta eller fint bruna.... Lutar nog mot svarta tror jag även om jag gillar dom bruna massor också,svårt...Får sova på saken!

- Posted from my iPhone

Öronop avklarad!

Idag var det dags för prinsens tredje öronoperation... Detta då hans rör inte riktigt verkar trivas i hans öron utan gärna ramlar ur :-(
Dagens op utfördes på Vrinnevi i Norrköping och gick mer än smidigt! Riktigt professionella läkare och sköterskor som gjorde att allt gick galant! Att prinsen också är världens tåligaste och snällaste lilla kille gör nog iofs sitt också. Att vara 22mån och varit sövd 4 ggr gör nog att man blir en liten tuffing :-)
Vi satte på Emlaplåster hemma imorse och vid 07.30 var vi inbokade för op och fick träffa läkare,narkos och sköterskor. Vid 08.30 fick Hugo och jag gå in i opsalen och bästa narkosläkaren satte en nål i handen på första försöket så denna gång fick han sövas intravenöst istället för med mask och oj vilken skillnad! Han sa inte ett pip och på 10-15sek så sov han lugnt i mitt knä! 20min senare kom han till uppvaket och där sov han i ca 1tim och vaknade sen lika lugnt som han somnade!Han frågade efter sin bil och ville sitta i knät!Blev en glass och en risifrutti och sen blev vi utskriva :-) Nu har han ett nytt rör i höger öra och vi hoppas båda rören sitter läääänge nu! Så skönt att operationen är gjord och har gått bra för att söva sitt barn är aldrig roligt,en stor sten har lättat från bröstet! Blir en dag hemma i lugn och ro idag men imorn blir det dagis för lilleman igen och jobb för mig!








Bärgarn från Bilar filmerna är storfavoriten och prinsen äger numera två st,lycka är ju bara förnamnet :-)

-Posted from my iPhone

lördag 22 oktober 2011

Lördagsmiddag!

När som kommer syster med sambo på middag,tre rätters är förberett ljusen är tända och bordet är dukat!!


- Posted from my iPhone

fredag 21 oktober 2011

Fredag och helgen är här!

Idag hade jag en minst sagt körig dag på banken,stressigt värre och inget gick min väg....
Men vid ett var det dags för mig att "jobba" på prinsens dagis,då det är ett föräldrakoperativ så har man ett visst antal tillfällen per termin då man får hjälpa till i verksamheten!
Prinsen blev mycket förvånad när jag var där när han vaknade upp efter sin nap :-) Vi lekte sen ute hela eftermiddagen från 14-17 och det var minst sagt full fart hela tiden! Dom stora barnen hjälper dom små med allt de behöver hjälp med hela tiden,supersött! Det åts mellis utomhus och även en sångstund med gitarr hade vi utomhus på deras lilla scen :-)
Är mer än nöjd med vårt val av förskola till prinsen!

Helgen ser ganska obokad ut för oss förutom middag här hemma imorn kväll med syster och hennes sambo! Annars kan det nog bli en liten tur på stan och lite fix här hemma kan jag tänka mig!
Men nu blir det hemmagjord pizza här och sen godaste chokladglassen!


- Posted from my iPhone

onsdag 19 oktober 2011

UL & sovrum

I måndags var det dags för ultraljud igen,underbart! Lilla pyret mådde utmärkt i magen och allt såg ut som det ska, mycket skönt! Tyvärr kunde hon inte se om den lille har någon form av spalt så därför är vi inbokade på ett specialultraljud på tisdag uppe US. Ska bli sååå spännande! Något kön " kunde" hon heller inte se,svamlade om att det är för tidigt för att kunna se det ordentligt men det där tror jag inte ett smack på...
Hoppas dom på US vill titta på tisdag annars blir det nog bokning av ett könsbestämmande UL då vi är mer än nyfikna :-)

Annars händer det inte mycket spännande den här veckan känns det som.. Jobb på dagarna och sen mys med prinsen hemma på eftermiddagarna!
Det mest spännande som hänt är nog att vi var och hämtade tapet prover för sovrummet i måndags och just nu lutar det åt denna klassiska skönhet!


Tänker mig ett sovrum i New England stil med klassiskt randiga väggar,stoppad sänggavel i något mörkt fint tyg,ramar i mörkt trä på väggarna med fina bilder på prinsen i och på sängen måååånga ursnygga kuddar !Tror det kan bli riktigt,riktigt mysigt och fräscht!
Nu ska det surfas sovrumsinspiration och drickas gott te här i soffan hos mig!

- Posted from my iPhone

fredag 14 oktober 2011

Mot Stockholm!

I bilen på väg för en helg i Stockholm. Prinsen läser bok,äter russin och kex och sköter sig som en riktig prins!


Ikväll blir det familjemiddag med S familj! Imorgon är det date med bästa tjejerna Emma och Sandra inbokat,fika och en tur i butikerna hoppas jag på! Vissa butiker som jag kan sakna massor i Linköping så dom ska få sig ett besök!
På kvällen sen är det barnfri fest med massor vänner på schemat! Ska bli sååå kul! Prinsen han hänger med farmor&farfar och S jag ska till och med sova borta hos vänner :-)

Hoppas på en toppen helg i storstan och det ser lovande ut måste jag säga :-)

-Posted from my iPhone

tisdag 11 oktober 2011

Dubbelvagn ?

Ååhh det är så svårt tycker jag,ska vi ha dubbelvagn eller ska vi inte?? Tänker att prinsen är ju faktiskt inte såå stor ännu att han kommer klara sig med bara ståplatta,eller kommer han det...
Tänker att ska jag iväg någonstans med båda så känns det ju faktiskt som att jag väldigt gärna vill kunna sätta prinsen i vagnen om han blir trötter..Samtidigt som jag väldigt ogärna vill dra runt på en dubbelvagn när prinsen är på dagis och jag och det lilla nya pyret ska iväg på äventyr...
Detta tåls att fundera på men just nu så lutar det väldigt mycket mot att sälja vår Bugga och istället köpa denna finfina Mountain Buggy Duet!


Vi är så himla nöjda med vår Swift som vi har idag och denna tror jag är minst lika bra :-) Smal och smidig,precis vad jag önskar hos en dubbelvagn! Endast 63,5cm bred och väger ca 15kg. Gillar också att barnet får helt liggläge i sittdelen. En nackdel med vagnen är bara att man inte kan ha sittdelen vänd mot sig men alla andra fördelar väger starkt för den!


Dessutom är det ju en riktigt snygg vagn såklart :-)


Blir att ta en tur till affären och provköra den med prinsen i !

-Posted from my iPhone

Tisdag hos oss!

Älskar dessa små "träd" och har dom på fler än två ställen här hemma :-)
Nu är ljusen tända här hemma och snart blir det husman på bordet i form av falukorv och makaroner!





Medans jag och S tittar på SVT1 just nu då prinsens plastikkirurg Malin är med på Gokväll så ligger lilleman på golvet och festar till det på lite vatten!Randigt we like it :-)


S var på dagismöte ikväll direkt efter jobbet och han fick där reda på att det imorn är studiedag på dagis,oups! Detta hade vi helt missat så jag hoppas jobbet klarar sig utan mig imorn:-)
På kvällen sen får prinsen och jag finbesök av av alla mina tjejvänner,mysigt mysigt!

-Posted from my iPhone

måndag 10 oktober 2011

Regnigt värre!

Usch och fy säger jag bara för herregud vad det regnar...Tror aldrig jag varit så här blöt!Håret droppar det om och jackan kan jag vrida ur...Fötterna däremot är helt torra tack vare dom bästa och finaste stövlarna!


På dagis var dom ute och lekte förfullt när jag kom och trotsade regnet! Prinsen hoppade sen mer än gärna i precis alla vattenpölar på vägen hem !


Nu blir det film i soffan med varm choklad för mig och lilleman så vi torkar till och får upp värmen igen!!
-Posted from my iPhone

söndag 9 oktober 2011

Utflykt & utelek

Imorse vaknade prinsen kl 6.30 :-) På med barnkanalen och sen sitter han snällt och tyst mellan oss och tittar en stund tills dess att man själv vaknat till !!
Pappan var dock lite väl trött idag tyckte prinsen så en hård plastko blev slängd i pannan på S vilket dessvärre slutade i ett litet jack och blodvite...Men upp kom han och det snabbt :-)

Efter att prinsen fått i sig lite lunch så tog vi en tur med bilen till Vadstena! Blev en mysig fika på ett litet fik och en kort,kort promenad för oj så kallt och ruggigt det var...
Tillbaka i Ekängen så blev det utelek för mig och prinsen tillsammans med grannarna och alla barnen i området.Detta medans bästa S fixade i trädgården och planterade nyinköpta ljung i krukorna vid ytterdörren !Höstigt och fin fint blev det såklart!

Har börjat känna av rörelser i magen nu,så mysigt! Det är en sån konstig känsla som inte går att beskriva knappt!Sträckte ut mig på sängen nyss och då kändes det som den lille där inne gjorde detsamma :-)
Tänk att även denna nu stora kille legat därinne för inte allt för länge sen och också sparkat runt i magen :-)


- Posted from my iPhone

lördag 8 oktober 2011

En fantastisk klassiker !

Ända sen jag var liten så har min mamma o pappa släpat med mig och min syster till Svenskt Tenn! Varje gång vi var i Stockholm,vilket var ganska ofta så skulle denna butik besökas..Jag fullkomligt avskydde den där butiken,den låg långt långt bort på Strandvägen,tyckte man då, och mamma o pappa kunde gå där inne i timmar...
Idag fullkomligt älskar jag istället denna butik och är mer än glad och tacksam för att mina inredningsintresserade föräldrar har släpat med mig dit i många många år! Nu är det jag istället som kräver ett besök där när storstan besöks :-) Deras tyger är mer än fantastiska och just nu känner jag att dessa kuddar skulle mer än gärna få flytta in i vår finfina Howardsoffa !











Även denna väska skulle gärna få bli min,perfekt skötväska att pryda vagnen med när lilla pyret kommit till världen :-)



Ett gäng linneservetter i glada färger skulle jag inte heller säga nej till! Oj vad middagsbjudningar vi skulle ha om jag hade dessa att duka bordet fint med :-)



- Posted from my iPhone

fredag 7 oktober 2011

Helg!

Fredag och helg,lika skönt varje vecka! Men denna vecka lite extra skönt då vi inte har något inplanerat på hela helgen :-)
Blir nog iaf en tur på stan imorn skulle jag kunna tänka mig med en mysig fika nånstans! Sen behöver tomten också få en liten uppfräschning innan snön kommer !

Frågade S i förmiddags om jag fick önska mig vilken mat som helst till fredagsmiddag och det fick jag :-) Blev då nåt så gott som en klassisk Wienerschnitzel, hur gott är det inte liksom! S är en kung på att göra det perfekt, mycket konstig bland egentligen när man tänker efter med kapris, ansjovis och citron men oj så gott det är!
Jag fixade finfin efterrätt i form av chokladpudding med vispgrädde :-)

Prinsen invigde idag sina nya pyjamasbyxor med monster på och han gillar dom skarpt!Dock åkte dom av vid läggning då han alltid är varm som en kamin på nätterna :-)





- Posted from my iPhone

tisdag 4 oktober 2011

Dolomite hjärta mig!

Efter mycket funderande och letande efter den ultimata vinterjackan så är den nu äntligen inhandlad!
Efter att ha varit på SkeppaMarin i Norrköping i lördags och provat olika modeller av Goose så kände jag att de inte var så spännande och inte så snygga... Har haft det i måååånga år och dom kändes inte så "kul" längre...
Blev en tur på stan i Linköping istället och på ActiveLife så hängde den,den spännande jackan :-) En svart,halv blank Dolomite direkt från Italien! Pälsen på luvan är fantastisk,den ska vara riktigt varm samtidigt som den är smidig och snygg och nu längtar jag bara efter massor minusgrader och snö så den får invigas!!






-Posted from my iPhone

Hjälpreda i köket!

Det händer inte ofta men idag blev det jag som gjorde maten och då blev det nåt så enkelt och gott som ugnspannkaka :-)
Bästa hjälpen fick jag såklart av lilleman som ville vara med och vispa! Detta under största koncentration skall tilläggas!


Nu väntar vi bara på bästa S om han kan slita sig från börsen och banken vill säga :-) här är vi hungriga som få så vi hoppas han kommer snart så vi får börja äta vår kulinariska måltid !!

Imorse var vi på kontroll av prinsens rör i öronen och han var helt otroligt duktig! Satt blixt stilla i S famn under hela undersökningen utan att säga ett pip och gapade stort och sa till och med "Aaaaa" när läkaren ville titta honom i halsen!! Tyvärr hade det ena röret halkat ur så nu blir det ny op för insättning av nytt rör :-( Det är en relativt "lätt" och snabb rutinoperation men ändå...han måste ju bli sövd,igen....
Blä och fy så trist men det är bara att bita ihop,lita på läkarna och göra det...

- Posted from my iPhone

lördag 1 oktober 2011