lördag 31 december 2011

Randigt e finfint!

Blev en sväng inne på P.O.P igår på vägen hem då prinsen behövde nya strumpor och deras är överlägset bäst! Håller tusen tvättar, tappar inte färg och åker aldrig ner, hatar strumpor som åker ner...
Hittade såklart massa annat fint också och denna lilla blårandiga outfit med söt jeanskjol till är ju bara ett måste till lilltjejen!!










- Posted from my iPhone

fredag 30 december 2011

Pyssel med prinsen!

Idag var det jobb igen efter flera dagars ledighet. Alltid lika kul att komma tillbaka och träffa alla braiga kollegor! Då vi i veckan fick reda på att lilleman var den enda som skulle vara på dagis torsdag och fredag( jobbar inte människor???!!!) denna vecka så fick han hänga med "gammelfaster",mormor&morfar idag istället och igår blev det en extra ledig dag hemma för mig!
Igår plockade vi fram hans födelsedagspresent " play doughn" occh oj vad han gillade det, vi satt i säkert en timme och kavlade, rullade och tryckte ut figurer!





Ikväll har jag ätit alldeles för mycket lösgodis från bästa Karamello och mår nu som jag förtjänar, att nåt kan va så gott de första bitarna och sen så äckligt, konstigt.... :-(
Stefan målar just nu sista lagret med griffeltavelfärgen på väggen under trappen så imorn när lilleman vaknar så har han en griffeltavla i jättesize att måla på, blev hur fint som helst!!

Nyår imorn kommer att firas med fina vänner! Tio vuxna blir vi och fem barn i åldrarna 1v till drygt två år, fullfart är nog bara förnamnet på vårt nyårsfirande!!

-Posted from my iPhone

torsdag 29 december 2011

Prinsessans rum!!

Rosa går bort här hemma men fint lila ska det bli!!
Denna helt underbar tapet med fjärilar&trollsländor i lila skall upp på några väggar men inte på alla!


Finfint flickigt skåp från det blågula varuhuset!



Perfekt förvaringskorg från Rice!



En fantastisk sänghimmel är ju bara ett måste för en prinsessa!



En söt kanin som håller sällskap i mörkret!


Kuddar och sängkläder med sötaste lammen!



Och i taket blir ju denna lila skönhet helt perfekt!


Ååhhh så mycket fint det finns! Inspirationsbilder är sparade och snart är det dags att ta tag i lillflickans rum, underbart!!

-Posted from my iPhone

tisdag 27 december 2011

Gott&blandat!!

Nu är julen över och igår var det middag hemma hos oss med familjen, vi skippade julmaten och bjöd på potatisgratäng och rostas, mycket gott!! Invigde våra finfina svarta LeCreuset ugnsformar som vi fått julklapp från mina föräldrar och Stefans föräldrar, skulle nästan kunna tro att dom stämt av med varandra!!
Prinsen han är överröst med fina paket, massor Duplo, böcker, bilar,traktorer,garage till bilarna,pärlor, filmer,kläder ja listan är lång!!
För min del blev det bland annat en finfin Odd Molly kofta som var mycket önskad :-)

S och jag är lediga idag och imorn och vi har en hel del saker på "att göra" listan! Igår var vi en sväng på Ikea och inhandlade en ny säng till prinsen, blev en växasäng. Den fanns dessvärre bara i "färgen" antik bets och det är inte riktigt vad jag vill ha så idag har svart färg inhandlats och sängen ska få sig en makeover!! Blev även två burkar med griffeltavelfärg som ska upp på väggen under tappen i vardagsrummet där prinsen håller till med sina leksaker!! Kommer bli såååå bra, både snyggt och roligt för lilleman!
Just nu är vi en sväng hos mormor&morfar men snart blir det bilen hem och målning av vägg och sortering av Hugos leksaker för min del medans S ska ut och umgås med vänner !

Lilleman har varit på sitt allra bästa humör hela julen, precis som vanligt med andra ord :-) Snäll och glad som få, aldrig arg och grinig och mest bara charmig heeeela tiden!! Pratar och härmar efter allt man säger, klättrar, leker och sitter inte stilla långa stunder! Ojojoj vad man älskar denna fina lilla kille!


Imorn blir det fix hemma och sen måste nytt täcke och nya påslakan till lilleman inhandlas så han kan inviga sin nya säng! Kanske även att det blir en ny matta till vardagsrummet om jag har tur :-)

- Posted from my iPhone

lördag 24 december 2011

Mina killar!!

Mina fina killar i sina röda julbyxor och flugor tittandes på Kalle Anka :-)








-Posted from my iPhone

Prinsens 2års dag är här!

Idag började vi prinsens födelsedag vid 07.00 med sång och paket! Tiden går sååå fort och han är så stor nu vår lilla kille! Prinsen vart minst sagt förvånad av sången men gillade sina paket mer än mycket :-) Från mig och S blev det Brio järnväg med tusen tillbehör och en bok med favoriten Bärgarn. Av farmor och farfar fick han en egen DVD spelare med filmer, en tröja och bilar från Cars2! Vid elva blev det efterlängtad prinsesstårta och lilleman fick i sig hela tre bitar :-)
Glad kille i väntan på tårta!


Nu sover han gott i vagnen utanför fönstret och för oss äldre blir det nu julbord!!

God Jul alla mina vänner!!

-Posted from my iPhone

fredag 23 december 2011

Pepparkaksfyr!

Efter att min bästa S varit uppe halva natten och bakat och byggt så möttes jag av denna finfina kärleksförklaring imorse :-) Helt underbar är han ju min karl!!


- Posted from my iPhone

torsdag 22 december 2011

Förberedelser!

Här hemma är det glögg, inslagning av julklappar och utklippning av mallar till pepparkakshus som gäller ikväll!Jag står för inslagningen och S för pepparkakshuset, gissar på att det blir en sen kväll för älsklingen...





Jag jobbar imorn men S och prinsen är lediga, vågar dock inte lämpa över hela packandet på S så det ska göras innan det blir sängen ikväll! S har dessvärre en tendens att glömma saker vid packning, inte hans starkaste sida...Men han är ju sååå bra på så mycket annat :-)
Vid tre lämnar jag banken imorn och då blir det bilen upp till Lidingö och S familj för mysigt julaftonsfirande! På juldagen sen blir det firande med min familj här hemma i stan hemma hos mamma & pappa!

Prinsen är fint nyklippt, röda flugan, rutiga skjortan och de röda stuprören är framlagda till packning så han blir nog finast på julafton skulle jag tro :-) Själv känner jag mig mest stor och klumpig just nu...

Hoppas så mycket på lite snö på julafton, det gör ju allt så mycket mysigare och mer stämningsfullt ! Prinsen är för övrigt väldigt imponerad av den lilla snö som kommit de senaste dagarna!! Känner på snön mest hela tiden tittar skeptiskt på en och säger "kallt, kallt, kallt" :-)

Nu ska inslagningen av julklapparna fortsätta här och glöggmuggen skall fyllas på !!

- Posted from my iPhone

söndag 18 december 2011

Kalas för prinsen!

Idag har vi haft prinsens 2års kalas för familjen! Marängsvissen,chokladsåsen, kakorna och saften slank ner utan några större problem för lilleman!
Årets kalaspyntning bestod av ballonger, muggar,servetter och "Happy Birthday"girlang från Cars såklart! Prinsen var mycket nöjd och impad av att mamma för en gångskull släppt på sitt maniska val av färger då det bara är svart och vitt som gäller annars :-)
Prinsens kalasoutfit bestod av ny finfin marinblå skjorta från HM och röda stuprörisar från P.o.P!








Väntan på marängsvissen var sådär tyckte prinsen men presenterna däremot var toppen! En alldeles egen gitarr i minimodell av en riktig från mormor&morfar och massa rolig "play dough" med tillbehör från moster,Jonte och kusinerna! "Degen" invigdes direkt tillsammans med kusinerna och han satt tyst som en mus och pysslade på som aldrig förr :-)
Presenter från mig och S blir det såklart på hans födelsedag!

Nu blir det soffan, mysbyxor och god mat med älsklingen medans prinsen vår sover gott i sin säng trött efter kalaset!

- Posted from my iPhone

fredag 16 december 2011

Till lillgubben!

Då prinsen gärna vill matcha jacka med sin mamma och pappa såklart så står någon av dessa sköningar självklart på hans önskelista :-) Fullkomligt älskar klassiker som dessa från Barbour i miniatyr storlekar, underbart fina ju!









En gubbkeps på detta och han är redo för pensionen !!
- Posted from my iPhone

Fredagsmys!

Här är det Bolibompa och en egen skål med chips som gäller för lilleman och för mig och S är det pizza på menyn ikväll!Ljusen är tända och huset är städat så nu tar vi helg och bara myser med familjen!!





- Posted from my iPhone

torsdag 15 december 2011

Olja & julfest!

Hemma och vabbar även idag men imorn blir det dagis och jobb då lilleman nu är feberfri och pigg som en nötkärna igen :-)! Prinsen somnade precis för sin middagslur så jag ska passa på att ta en dusch,tvätta håret och få i mig lite lunch och kaffe!
När jag var hos frissan i lördags så blev jag tipsad om denna olja som väl inte någon kunnat missa egentligen då den syns precis överallt! En flaska fick följa med mig hem och jag måste säga att den verkar vara riktigt bra, håret blir mjukt och lent som sammet och inte alls tungt och platt som det kan bli av andra oljor. Dessutom luktar den gott!


Vid fem kommer bästa mormor&morfar och ska spendera kvällen med prinsen då det är julfest med jobbet för både mig och S ikväll!! Julbord och bowling på Strandgatan står på schemat, mycket trevligt!!

-Posted from my iPhone

onsdag 14 december 2011

Födelsedag & julafton!

Eftersom vår fina prins valde att titta ut till oss just på julafton av alla årets dagar så blir det ju en väldans massa paket just den dagen! Vi har valt att fira hans födelsedag en vecka tidigare i år precis som förra året så han ska känna att det är en dag som bara är hans, då bara han får paket :-)
Hittills har vi bara inhandlat två st presenter/julklappar så jag tror det är dags för mig och S att ta en tur i affärerna :-)
Denna finfina legoförvaringsklossen och ett stort paket med Briojärnväg är beställt på nätet, så det är en bra början iaf !






Hittade denna tuffa nattlampa nu på nätet, tycker annars att alla nattlampor är så fruktansvärt fula och har letat länge efter en men denna är mer än godkänd och kommer absolut att få flytta in i prinsens rum!



På söndag är det kalas här hemma för lilleman med familjen och tomtepapper på paketen är strängt förbjudet :-)

-Posted from my iPhone

Vab,vab,vab....

Prinsen hade igår varit feberfri sen förra veckan men sen innan läggdags igår kväll så kom febern krypandes igen..39grader och helt utslagen :-( Känns som jag vabbat mer än jag varit på jobbet den senaste tiden, men som tur är har jag världens bästa chef som är helt förstående!
Idag fick S ta förmiddagen hemma med prinsen då jag hade endel "brinnande" ärenden på jobbet att ta tag i..
Lilleman och S gjorde ett besök hos doktorn då denna feber inte verkar vilja ge sig utan försvinner några dagar för att sen alltid komma tillbaka..Tycker så otroligt synd om lilleman som aldrig får vara helt pigg och kry, dagis varannan dag typ och konstant snorig.. Men tyvärr är det visst så här det är att ha en tvååring,prinsen har enligt läkaren haft oturen att dra på sig förkylning efter förkylning så det är inget annat att göra än att vabba vidare och ta hand om vår lilla sjukling med massor mys och kärlek!!
Hoppas dock väldigt mycket på en vändning snart så prinsen kan få må helt bra och vara pigg och glad!!

Som tur var höll sig febern borta igår på lucia så finaste tomtedräkten åkte på utanpå overallen och 07.15 var det mysigt luciatåg på dagis!
En eld var tänd och det bjöds på pepparkakor och glögg!
Dom större barnen sjöng medans de mindre tittade storögt och undrade nog mest vad som stod på :-))
Prinsen satt snällt och fint på sin plats tillsammans med bästa kompisarna ända till sista sången då det inte gick längre utan han bestämt skulle komma till mig och S!


En lite skeptisk och mycket trött tomtenisse!

Imorn är det julfest med jobbet på schemat och ikväll är det fika med vännerna på stan inbokat,ska bli så mysigt att träffa alla tjejer ikväll!!

- Posted from my iPhone

söndag 11 december 2011

Tredje advent!

Prinsen började dagen med en dusch,tror dock att han mest drack vatten...








Nu är det god frukost som gäller med bland annat julvört, kan vara godaste brödet! Tredje ljuset ska tändas också, inte långt kvar nu till julafton och prinsens 2års dag :-)

Senare idag blir det lunch och julpyssel med pepparkaksbak hos mormor och morfar tillsammans kusinerna och syster med sambo! Hoppas på att tanka massa julfeeling! Men innan dess ska lite småfix styras upp här hemma!!
Prinsen har tyvärr haft feber både inatt och igår natt men på dagarna är han pigg och glad som vanligt,får se hur denna dag blir, hoppas på en feberfri dag!

- Posted from my iPhone

fredag 9 december 2011

Fredagsmiddag!

Blev precis serverad denna fina tallrik av min bästa S,mmmm!!


- Posted from my iPhone

Helgen är här!

Fredag,fredag,fredag,underbart säger jag! Ute är det storm men vart fasen är snön?? Jag vill ha riktig vinterkyla med massor snö nu, man får ju ingen riktig julfeeling utan vit mark ju!

Prinsen har varit på strålande humör hela eftermiddagen och kvällen,smaskat i sig sitt första kinderägg ever som visade sig vara mycket uppskattat och nu efter välling och tandborstning så sover han sött i sin säng med favoritbilen i handen! Älskade lilla kille vad fin och bra han är vår prins!


Ikväll blir det god middag,Idolfinal och nygjord knäck! Bebisen sparkar loss som aldrig förr i magen,livlig är bara förnamnet och på kvällarna framförallt då är det alltid full fart där inne!!

Imorn börjar jag lördagen med ett efterlängtat besök hos frissan. Ny färg och slingor och även en bit på längden ska av! Efter frissan blir det obligatorisk mysig lördagsfika på stan med familjen och kanske att vi lyckas få med oss några några julklappar hem också!

- Posted from my iPhone

tisdag 6 december 2011

Frisk prins & jobb igen!

Idag var det dags för jobb igen efter fyra vabbdagar hemma med prinsen. Ingen feber längre och hans ögon som varit lite grusiga och tråkiga är nu helt bra också,skönt! På jobbet var det en hel del mail att gå igenom och telefonmeddelanden att lyssna igenom men vad gör det när man kommer tillbaka till bästa bankkontoret ever med bästa kollegorna ever :-)

I eftermiddags sen fick prinsen och jag besök av fina vänner med barn! Blev kaffe,kaka och lite skvaller,har haft en mycket bra tisdag med andra ord!

Mannen har aktivitet med jobbet ikväll men för min del blir det sängen redan nu,trött är bara förnamnet! Ska bara surfa runt efter lite fina julklappstips att ge till tomten först :-)









Om nån av dessa fina till exempel skulle ligga i ett paket under granen den 24:e skulle jag bli mycket glad :-) !!

Godnatt!

-Posted from my iPhone

måndag 5 december 2011

En helg i Stockholm!

I fredags var det familjemiddag här hemma med mamma,pappa,syster och Jonte och dessutom finbesök ända från Malmö av faster Lollo!
Mycket trevligt,mysigt och gott!!

På lördag förmiddag sen åkte jag,S och prinsen till S mamma och pappa i Stockholm! Prinsen sov gott hela vägen och lagom tills han vaknade så blev det hans favorit till lunch, hamburgare från Donken!


S och jag fick några timmar själva för shopping på lördagen och dom spenderades effektivt! Med hem i påsarna fanns det nytt smink från Make Up Store till mig,mjukisbyxor och röda slimmade jeans från P.o.P till prinsen och för mannen blev det nya finfina jeans och ett snyggt knivblock från Bodum för hans knivar! Riktigt skönt med lite shopping i lugn och ro medans prinsen myste med farmor & farfar! Igår sen var det dags för den årliga adventsträffen med S släkt! Lika trevligt som alltid och med massa gott att äta och dricka!

Inatt hade prinsen feber igen så vi har ännu en dag hemma i lugnets tecken.. Ingen feber än så länge idag så jag hoppas på att det bara var nåt tillfälligt inatt..
Nu kaffe och bläddring i nya Mama för mig medans lilleman tittar på Pettson & Findus!

- Posted from my iPhone

fredag 2 december 2011