lördag 31 mars 2012

Hall fix!!

Vilken trist väder.... Planerna var att besöka påskmarknaden i Gamla Linköping idag men vi hoppas på bättre väder imorn och tar det då istället ! Nu blir det en tur till diverse affärer istället! Hallen på övervåningen skall fixas färdig! En fin vit Ektorp fåtölj med fotpall har fått flytta in så nu ska det dit lite piff också! Ett brickbord, hissgardin och en hylla till väggen står på inköpslistan!

Just nu är det Cars på tv som gäller för storebror och mammas knä för lillebror!


- Posted from my iPhone

fredag 30 mars 2012

Första skorna!

Lillebror har nu fått sina första skor, är man en vecka så är det ju dags :-) ! Självklart blev det ett par klassiska, marinblå utsöta Converse!


- Posted from my iPhone

torsdag 29 mars 2012

Kläder & barn!

Åhh så fint allt är från sommarens Lexington!
Dessa är några av mina storfavoriter och klänningen kommer absolut att få flytta in i min sommargarderob!












Ikväll har min vän Anna med sambo och barn varit här och hälsat på och inspekterat vårt nytillskott till familjen! Våra lillkillar som är jämngamla lekte för första gången sååå bra tillsammans! Tidigare har dom mest lekt bredvid varandra men idag var det andra bullar :-) Dom var bara ursöta mot varandra och busade i prinsens koja, lekte med traktorer, åt köttbullar, tittade på Phu och kramades!
Nu har vi ju dessutom lyckats få nummer två nästan exakt samtidigt så nu blir det mammaledighet samtidigt för oss och våra tvååringar kommer att få spendera en heldel tid tillsammans i lekparkerna i vår och sommar skulle jag tro :-)

Nu blir det matning av lillebror här och sen sängen! Imorn är det BVC besök på schemat och sen såklart fredagsmys!!

- Posted from my iPhone

onsdag 28 mars 2012

Första veckan!

Dagarna går i ett här hemma nu och inatt blir lillebror redan en vecka! Han äter och sover mest och är världens snällaste lilla kille men det är liksom mer som ska hinnas med på en dag nuförtiden och dagarna går väldigt snabbt :-)
I förrgår var det återbesök för lillebror som gick galant, han är en stark rackare var läkarens utlåtande! Även Hugo hade läkarbesök hos örondoktorn då han tappat ett av sina rör. Visade sig att även det andra låg löst i örat så nu blir det ny operation med insättning av nya rör! Man kan väl säga att vi är specialister på allt vad som har med läkare och barnoperationer att göra vid det här laget!! På kvällen sen fick vi besök av prinsarnas kusiner,syster och Jonte som kom med blommor och tittade på nytillskottet! By the way, vi måste bestämma oss för ett namn!!!
Igår fick Hugo gå till dagis igen och leka av sig, tror han saknat polarna där en hel del då han sprang rakt in
och började leka på studs!
Jag och S tog med oss lillebror på stan för uppvisning på banken och byte av alla flickkläder jag lyckats handla på mig dom senaste nio månaderna :-)
På polarn blev det nytt i form av de klassiska ränderna i blått och vitt såklart!

Nu är vi påväg mot US för hörseltest samt besök hos käkkirurgen då lillebror ska få en liten krok till näsan! Precis som storebror hade så detta är rutin för oss :-))


I eftermiddag sen blir det finbesök av alla tjejer :-)

- Posted from my iPhone

lördag 24 mars 2012

Vår prins!

Här hemma myser vi förfullt med våra små killar! Lillebror sover mest hela dagarna, vaknar och vill ha lite mat, tittar lite men sen somnar han snabbt om igen! Hugo är världens snällaste, som vanligt, och verkar ha godkänt sin lillebror !


Blev en snabb tur till Kappahl idag för byte av färg på alla Newbie kläder jag köpt! Nu när han är kittad med blå kläder istället för rosa så är det ju bara namnet som vi ska bestämma oss för också! Just nu velar vi mellan tre namn..

Stefans mamma,pappa och bror med flickvän är här hos oss och hälsar på i helgen för att kika på nytillskottet så ikväll har det ätits god middag och druckits rödvin här :-) Inte mycket rödvin för mig men oj så gott det var!
Nu blir det sängen snart här då mina eftervärkar spökar endel :-(

Imorn blir det ännu mer bebismys, lek med Hugo och våfflor i massor :-)

-Posted from my iPhone

fredag 23 mars 2012

Hemma!

Hemma från BB och lillebror har fått på sig rätt färger! Detta efter att ha börjat sitt liv första dygnet i mestadels ljusrosa outfits!!


Hugo undrar nog mycket vem denna lilla varelse är och vad han gör här hemma hos oss! Han kallar honom "Junie" då det är en av mina bästa vänners dotter och hon är nog den minsta bebis han kan relatera till!
Hugo har hjälpt till att smörja lillebror med olja då han är torr som få och han är superförsiktig med lillebror, än så länge iaf! Så fort han piper så säger han "bebis ledsen" och så tittar han efter honom, sött som bara den!

Just nu åkte S och Hugo iväg för lite matinhandling och framför allt inköp av babysemp då vi missat det helt, oooups! Eftersom spalten gör att han inte kan amma så blir det flaska från start precis som med Hugo! Piller är dock tagna denna gång så här kommer det inte bli någon pumpning heller utan vi väljer att ge ersättning från start och istället ha mer tid över till våra små killar!
Nu ska jag passa på att dra ett varv med min bästa vän dammsugaren medans lillebror sussar i vagnen en stund till!


Brorsans heldräkt från P.O.P är bara lite luftig i storleken :-)
- Posted from my iPhone

Lillebror är här!!

Så blev det äntligen dags för den lille i magen att titta ut!!
Började med väldigt oregelbunda värkar i onsdagskväll vid 21 som snabbt gick över till regelbundna värkar med ca 5min emellan så fort jag gick och lade mig vid 23! Mamma och pappa kom vid 00 och jag och S var på US vid 00.30!
Förlossningen gick snabbt och jag klarade mig på lustgas hela vägen! Vid 03.15 började krystvärkarna och kl 03.25 så kom vår älskade skatt ut till oss och det var en liten POJKE!!
Detta kom som en stor chock då vi tidigare fått veta att det skulle vara en tjej i magen!! Han är världens finaste och är en identisk kopia av sin bror! Deras läppspalter ser identiska ut vilket är väldigt märkligt!! Detta känns dock underbart då vi vet exakt hur fint detta kommer att bli när plastikkirurgerna gjort sitt!!
Han är världens snällaste och äter och sover mest!! Nu längtar vi enormt efter vår Hugo och hoppas vi kan lämna BB så snart som möjligt så vi får åka hem och pussa på honom och visa upp hans lillebror!!





- Posted from my iPhone

tisdag 20 mars 2012

Bebis & lilleman!

Idag har jag haft en dag på soffan! Somnade vid tio när jag lämnat prinsen på dagis och vaknade sen 5min innan det var dags att hämta honom vid kvart i ett! Sover helt klart som bäst på dagarna nuförtiden!
Lilleman och jag hade den en mysig eftermiddag inne då vädret ute i lockade ut oss direkt...

Ikväll har vi varit och hälsat på lilla Ebba! Söt som socker och hon sov mest hela tiden. Missade helt att ta kort på henne, hur nu det kunde gå till men däremot blev det ett kort på den goda tårtan vi åt :-) I "välkommen-till-världen-present" så fick lilla Ebba en stor fin Maileg kanin från oss!!


Så väldigt konstigt att även vi vilken dag som helst också har ett sånt litet pyre att ta hand om!
Lilleman brydde sig inte nämnvärt om lilla Ebba utan var mer intresserad av kusinernas leksaker och Bolibompa... Ska bli så spännande att se hur han reagerar sen när hans egna lillasyster är här hos oss!

När det gäller lilleman så har hans prat bara exploderat sista tiden! Han har pratat länge men nu kommer det nya ord hela dagarna och han säger långa meningar, helt underbart! Man märker att han snappar upp allt vi säger här hemma och även på dagis! Han ska klä på sig själv, han räknar och idag kom jag på honom när han försökte knyta ihop två snören och han sa också super tydligt att det var just det han gjorde :-)
Man skulle kunna säga att han just nu är som en svamp och snappar upp precis allt som händer runt omkring honom, underbart!

- Posted from my iPhone

måndag 19 mars 2012

Finfina skor!

Då prinsen hade ett par minismå marinblå Ralph Lauren sneakers så är det ju inte mer än rätt att lilltjejen även ska få ett par!
Till henne blir det dock chockrosa :-)


- Posted from my iPhone

Välkommen Ebba!

Denna måndag firar jag att jag blivit moster till en liten Ebba! Min syster som var beräknad till två veckor efter mig fick nu istället före mig :-) Stort grattis syster och Jonte och hoppas vi får träffa henne så snart ni är hemma! Detta gör ju såklart att jag bara längtar ännu mer efter vår lilla prinsessa som dock inte verkar vilja komma ut! Fyra dagar över idag...

Nu blir det kaffe och kaka och lite vila här innan prinsen ska hämtas och i eftermiddag ska jag ge mig på att göra rent utemöblerna, kanske det gör att lilltjejen vill titta ut :-)


- Posted from my iPhone

söndag 18 mars 2012

Påsken närmar sig!

Påsken närmar sig och nu är jakten igång efter fint pynt! Är inte mycket för påskpynt egentligen men nåt fint till riset måste man ju ha och fjädrar är inte min favorit... Hittade dock dessa fina ägg som jag föll för på en gång, otippat va :-)


Även favoriten Bruka gör ju såklart finfint vitt pynt och en stor tupp från dom fick flytta hem till oss förra året så i år blir det nog lite påfyllning! Mina fina silverägg har jag ju framme året runt så där är ju pyntandet redan klart :-)
Dessa ägg från Royal Copenhagen är också urfina men verkar tyvärr vara svåra att få tag på...


- Posted from my iPhone

Jacka & koja

Denna söndagsförmiddag har spenderats ute på tomten! Så skönt, ingen direkt sol tyvärr men inte alls kallt utan bara uppfriskande! Prinsens mormor kom förbi med fikabröd så det blev kaffe, bulle och festis ute, mysigt! Efter fikat rensade jag mossa mellan plattorna och mamma och S fixade i rabatterna medans prinsen mest rymde på sin bobbycar!!! Snart blir det löplina runt magen på honom :-)
Invigde min nya finfina parkas idag som min snälla sambo skämde bort mig med på stan igår :-) Det blev denna gröna från Dobber och jag är sååå nöjd! Jag har dock luvan inrullad i kragen då jag inte är stort fan av luvor på jackor...


Nu har prinsen sovit klart sin nap så det är dags att smyga upp till honom och pussa på honom tills han vaknar!! Sen blir det mellis och jag kan tänka mig lek i hans nya koja :-) Inte det snyggaste jag sett (och den passar inte riktigt in i mitt tänk här hemma) men vad gör man inte för sin prins :-)) Han älskar den!


- Posted from my iPhone

lördag 17 mars 2012

Tandborstning & kalsonger

Idag fick prinsen hänga med sin mormor till sin gammelmormor medans jag och S länsade butikerna på vårkläder till honom! Det blev tre nya byxor varav ett par var jeans och de andra två chinos. Blev även nya långärmade tröjor,t-shirts,strumpor och dessutom prinsens första kalsonger! Då han är superduktig på att gå på pottan nu så kändes det som det var dags att även introducera kallingar! Inget kiss i dom ikväll så vi hoppas det fortsätter lika bra! Han blev så himla stor på en gång och så här söt var han vid tandborstningen nu ikväll! Självklart skulle även bärgarns tänder borstas :-)








Efter shoppingrundan på stan blev det en tur till IKEA för inhandling av ljus,orkidé och servetter! Innan vi vände hem till Ekängen blev det även en eftermiddagsfika hos syster, Jonte och kusinerna! Bra lördag med fullfart från morgon till eftermiddag så kanske att jag satt igång nåt nu så lilltjejen vill titta ut, håller tummarna :-)

Nu blir det min fantastiska potatisgratäng här hemma och till det lamm, mums!!

- Posted from my iPhone

fredag 16 mars 2012

Blått e flott!

Än så länge lever den och oj så fin den är!





Nu är det dags för kaffe här hemma för min del och prinsen har precis fått i sig ett äpple! Att vara hemma en hel dag med lilleman nu innebär fullfart hela dagen och jag som är van vid att sova några timmar på förmiddagen blir rätt slut... Som tur är är han ju supersnäll men också duktig att hitta på hyss när man inte är på sin vakt :-) Men det är väl precis så som en 2,5 åring ska vara!!

Är så sugen på att få in mer blått i huset nu till våren/ sommaren!! Blomman ger mig mer smak!





Dessa två mönster från Svenskt Tenn är riktiga favoriter och jag skulle gärna investera i nya bordstabletter i det sista mönstret, La Plata!
Kuddfodral går med bra för all del :-)

- Posted from my iPhone

torsdag 15 mars 2012

Plantering & rensning

Fick ett ryck när jag lämnat prinsen på dagis imorse och tog tag i planteringen på en gång! Lyckades nog pricka in att vara ute just dom få minuterna som det faktiskt var sol idag :-)


Blev riktigt vårigt på en gång och jag tror nog att jag får godkänt av S så kanske att jag får göra det igen sen när sommarblommorna ska dit istället :-)

Nu på eftermiddagen har prinsens vinteroverall tvättats för att läggas undan tillsammans med alla andra vinterytterkläder! Har dessutom rensat bort alla prinsens för små kläder...herregud vad han växer! Nu är det tomt i hans garderoben igen så det blir till att scanna butikerna för påfyllnad tror jag bestämt!

- Posted from my iPhone

Utemöbler!

I sommar ska det byggas trall här på baksidan av huset då vi har morgonsol där och vill kunna utnyttja det bättre! En frukost i solen är ju aldrig fel :-)
Frågan för mig nu är ju bara vad för möbler som ska få pryda trallen :-) Är ganska säker på att det blir vita fräscha trä möbler som vi har på framsidan då jag tycker det är absolut finast! Gillar iofs även vita korgmöbler men är inget stort fan av loungemöbler och ute möbler i mörka färger..
Vitt och fräscht på sommaren ska det va!!
Brukas utemöbler är ju bara to die for!! Vita, blanka och klassiska!





Regissör stolar är riktigt snyggt men jag hade nog önskat ett tyg i kanske grått eller vitt istället!
Dessa amerikanska däckstolar och det urfina brickbordet står också på önskelistan!





Lyktor till bordet måste man ju ha också och dessa har jag spanat in ett tag nu så snart är det nog dags att slå till :-)


Nä nu är det slut surfat på fina möbler för nu är det lämning av prinsen på dagis som står på tur! Sen vila för mig, BF idag ju så vi får väl se om hon tittar ut idag :-)

- Posted from my iPhone

onsdag 14 mars 2012

Blommor !

Blev en tur till Blomstertorget som planerat när S slutat jobbet så nu har jag jobb tills imorn! Brukar vara S som planterar i denna familj men tänkte att jag ska ge det en chans, kanske jag briljerar vem vet :-)
Slank även med en stor underbar Hortensia i blått till matsalsbordet! Denna skall jag inte ta död på!!


Efter Blomstertorget blev det middag på McD, prinsen ratar nu hamburgare och kör på nuggets med söt/sur sås! Helt brutalt söt när han sitter där koncentrerad och doppar sina kycklingbitar :-)

Nu kaffe, saltlakrits och obligatoriskt soffhäng med älsklingen!

- Posted from my iPhone

Sol!!

Prinsen leker med grannkillarna i lekparken medans jag dricker kaffe och solar mig i bara tröja då västen blev för varm, nu är våren verkligen här :-)


- Posted from my iPhone

Bebis & mage

Ojojoj en sån söt liten bebis jag har varit och hälsat på nu på förmiddagen! Lilla Ville åt, var lite vaken och sov som en liten exemplarisk bebis! Helt ofattbart att jag snart har en sån liten själv att ta hand om! Imorgon är den stora dagen som hon är beräknad till men jag tror nog att jag dessvärre kommer att få gå över några dagar...Men den som väntar på nåt gott!!
Nu blir det den dagliga dammsugningen här hemma och sen lite lunch innan det är dags att hämta lilleman på dagis! I eftermiddag sen när S slutat jobbet så är en tur till Blomstertorget inbokad. Nya fina blommor måste ner i krukorna vid ytterdörren då vi tömde dom i helgen!
Dagens magbild, kanske den sista :-))



- Posted from my iPhone

måndag 12 mars 2012

Parkas problem!!

Vill så gärna ha en fin parkas! Vill ha en "ouppklädd" jacka att ha när det ska hängas i lekparken i vår. Men jag har mina krav...den ska inte gå ner över rumpan, det ska vara en lite tightare modell, inte massa snören som hänger och helst en i den perfekta beiga färgen och utan luva... Ännu är den inte funnen men denna fina från Dobber är helt klart ett alternativ, fin grön färg faktiskt ju!!


Massor fint överallt nu ju i alla butiker och jag tröttnar aldrig på blått&vitt som ni kanske märkt och denna stickade från Stockhlm är ju väldigt fin :-)


Imorn på förmiddagen blir det ett besök i Tallboda då jag äntligen ska få träffa min väns lilla nytillskott Ville!
På eftermiddagen sen kommer syster med barn och prinsens morfar på fikabesök till mig och lilleman! Hoppas på sol så vi kan sitta ute och njuta!

- Posted from my iPhone

Sol & frukt!

Så då har man lämnat lilleman på dagis,diskat lite,sovit två timmar, ätit lunch,hämtat lilleman som nu sover sin nap och för mig är det dags för lite frukt! Förmiddagarna nu går undan som bara den, ska bli spännande att se hur dagarna blir sen när lilltjejen tittar ut! Men som sagt nu ska jag hinna äta lite frukt då jag har blivit mer eller mindre beroende av äpplena Pink Lady, godaste äpplen jag ätit på länge!


Snart dags att väcka lilleman och då blir det mellis för honom också och sen blir det direkt ut och njuta i solen!!

- Posted from my iPhone

söndag 11 mars 2012

Sol, mage & rosa skor!

Idag har vi haft en underbar söndag med sol och värme hela dagen! Tog det riktigt lugnt på förmiddagen med god frukost, S och lilleman badade medans jag vilade lite och sen blev det på med kläderna och ut i solen! S klippte päronträd och sågade ner en död syren, prinsen åkte rutschkana och lekte med alla bilar och traktorer och jag rensade mossa mellan plattorna och tömde krukorna så nya fina blommor kan få flytta in! Sen blev det lunch inne och på eftermiddagen var lilleman och S ute och röjde runt igen medans jag intog soffan!
Lugn och skön söndag med andra ord och nu hoppas jag verkligen att solen och värmen stannar hos oss!!

På begäran av min vän så kommer här en magbild så här 4dagar innan BF!! Nu hoppas jag inte att den ska växa så mycket mer :-)


Längtar tills man kan röra sig obehindrat igen och kan ta på sig skorna utan skohorn och slippa allt stånkande och stönande...

Nu till nåt helt annat!! Har haft ett par knallrosa ballerina i ett par år som jag verkligen älskat och slitit på men när sommaren var slut förra året så fick dom åka i sopporna då dom gjort sitt tyvärr... Efter lite surfande så har jag nu hittat ett par ersättare :-) Dessa är sååå fina och måste ju bara få flytta in hos mig till sommaren!!


Nu blir det Big Brother för mig och S och till det hallonglass!!

- Posted from my iPhone

Fika i solen!







- Posted from my iPhone

lördag 10 mars 2012

Ray Bans & randigt!

Hämtade lilleman hos min mor&far efter frukosten på hotellet och han hade blivit rejält bortskämd lät det som! Glass och pannkakor var bara lite av det som hade stoppats i munnen :-)
S och jag tog sen en sväng på stan i butikerna medans lilleman tog sin nap och se så mycket fint jag kom hem med! Spontan shopping när den är som bäst :-)


På Malmbergs Optik firade dom Ray Bans 75års jubileum med fantastiskt pris på 75st Ray Ban Aviator i storlek medium :-) Hur glad blev jag inte då liksom, 750kr för min drömbågar som annars ligger på ca 1500kr! Självklart fick ett par följa med mig hem så nu får sommaren och solen gärna komma, så nöjd!!
Blev även ett par finfina ballerina från Tommy Hilfiger och en fin randig kofta! Vår/sommar garderoben börjar ta form :-)

Nu blir det lite vila på soffan för mig och ikväll blir det Melodifestivalen för hela slanten! Svårt bara att veta vem man ska hålla på, sååå många bra låtar ju!! Men måste jag välja en så blir det nog ubersnygga och duktiga Loreen :-)

- Posted from my iPhone

God frukost!!

Efter en mer än godnattsömn så äter vi nu frukost på Scandic, herregud så mycket gott! Färskt frukt i mängder och egen gräddning av våfflor, här blir vi nog kvar ett tag!


- Posted from my iPhone

fredag 9 mars 2012

Prinsen pysslar!

Min utsikt från soffan är just nu denna!


Killarna pysslar med playdough medans jag vilar, bra uppdelning tycker jag! Det kavlas och trycks ut diverse figurer och prinsen älskar det!


Putsmannen är färdig och det blev sååå fint! Vilken enorm skillnad det är med fläckfria, rena fönster kan man lätt konstatera så här i efterhand :-) Nu ser man ju faktiskt sjön genom fönstrena!!

Mitt illamående och kymighet är bättre och det verkar inte vara nån bebis på väg ut idag heller dessvärre... Men imorn kanske :-)

- Posted from my iPhone

Putsning & illamående...

Alla fönster är tömda och putsmannen är här och har gjort några fönster redan, så skönt när det är rent och fint sen!
Blommor och lampor på alla bord i ett enda virrvarr här hemma just nu...


Köpte dom finaste alldeles tuffsiga, mörklila tulpanerna igår så nu är ordningen återställd :-)

Ringde hem S från jobbet förut då jag mår halv kymigt idag... Jätte illamående och helt slut i kroppen, bebis på G???
Hugo är ju ledig från dagis på fredagar och en heldag ensam med lilleman kändes lite too much idag...

Ikväll ska lilleman sova hos bästa mormor&morfar så S och jag får en garanterad helnatts sömn med tillhörande sovmorgon innan den lilla kommer ut till oss! Blir nog en lång och god frukost på Scandic vid ån imorn också innan hämtning av vilddjuret!! Deras frukostbuffe' är riktigt stor och bra och allt är hur gott som helst, längtar!!

Nu blir det kaffe och fika här med familjen och sen vila för min del!!


Roligast just nu här hemma tycker prinsen är att stå på bordet och dra ut måttband med S och sen släppa, han skrattar så han kiknar :-)

-Posted from my iPhone

torsdag 8 mars 2012

Skötsam bebis & godis!

Allt var bra med den lilla i magen! Bra hjärtljud, bra blodtryck på mig och den växer som den ska där inne! Det är alltid lika skönt att höra att allt bra med lilla pyret där inne! Fick en ny tid om två veckor men den tiden hoppas jag verkligen inte att jag behöver gå på :-)
Blev en tur på stan med lite nödvändig shopping och sen god men way to stark thailunch med bästa S!
Hann som tur var både till Karamello och köpa tulpaner så nu blir det efterlängtat kaffe och lösgodis för min del medans prinsen sover sin nap!


- Posted from my iPhone

Barnmorskan!

Ska strax ta bussen till stan för ett sista (förhoppningsvis!) besök hos barnmorskan! Idag är det exakt 1v kvar till BF men hon får gärna komma nån dag tidigare :-)
Har lite ärenden att fixa på stan också och ett av dom är ett besök på stans bästa godisaffär Karamello! Känner ett stort behov av deras lösgodis :-)
Nya tulpaner måste också inhandlas för just nu är det tomt i vasen på matsalsbordet och det är inte acceptabelt!!

Nä dags att sätta fart så inte bussen åker utan mig!!

- Posted from my iPhone

onsdag 7 mars 2012

Vår = Converse !

Snart dags för S syster med familj att komma hem från Dubai för att hälsa på oss här i Sverige så då passar vi på att lägga in en beställning på Converse till lilleman! När våren kommer då är det ju nästan en synd om man inte har ett par klassiska Converse på fötterna :-) Halva priset på dom i Dubai om inte ännu bättre så en beställning är ju ett måste!!
Frågan är ju bara vita eller marinblå till lilleman?





Vita är väldigt opraktiskt men väldigt fint (går ju faktiskt att tvätta i maskinen)! Blå mera praktiskt men inte riiiiiktigt lika fina...svårt. Kanske lika bra att slå till på båda :-)
Är väldigt lockande att lägga in en beställning på ett par till lilla pyret i magen också! Då tycker jag faktiskt att de marinblå är finare än de väldigt rosa som de också görs i även fast de ska sitta på en liten tjejfot!


- Posted from my iPhone