måndag 30 april 2012

Värmen är här!

Linne och bara ben, herregud vad varmt det är!! Underbart skönt och jag njuter varje sekund! Med mys på landet, god mat,snälla barn,nya Plaza Interiör och lite rött så kan man inte klaga!!


( By the way så här på landet så mumsas det rabarberpaj och kakor mm men jag står emot och fyller magen med turkisk yoghurt, så jäkla stolt!!)

- Posted from my iPhone

lördag 28 april 2012

Nya skor & gamla solisar

Idag blev det en obligatorisk lördagsfika på Gyllen med familjen som vanligt! Men idag var även prinsarnas mormor och gammelmormor med! Även syster med familj tittade förbi :-) Syndade idag för första gången med lite socker... Fast det var bara en yttepytte liten Macaron så den räknas ju knappt :-))
Efter fikan blev det en kort tur på stan då Hugo behövde ett par "finare" sneakers som inte skall användas på dagis utan försöka hållas lite snyggare :-) Han fick ett par vita Converse från Dubai nyligen men tyvärr är dom lite stora just nu så några andra behövdes inhandlas! Hittade dessa fina marinblå som dessutom har dragkedja på insidan av foten så man slipper snöra, underbart!





Blev även ett par skor till lilla mig, tänka sig va!! Klassiska vita tygskor från Don Donna denna gång :-)


Tog mig i kragen också och fick äntligen mina favvo Gucci solisar lagade! Ena glaset har en förmåga att ständigt ploppa ur men nu är det fastlimmat så nu hoppas jag dom klarar sommaren! Köpte dom första gången jag var i New York för många år sen men dom är fortfarande mina absolut bästa!!





Ikväll blir det lördagsmys med god mat och gott vin :-)

- Posted from my iPhone

fredag 27 april 2012

Lovely friday!

Åhhh sicken himla bra fredag detta varit!! Då prinsen är hemma på fredagar så tog vi en lugn och mysig morgon med bad och tv-tittande i sängen innan vi gick ner för en sen frukost! Sen vid lunch kom bästa vännerna med barn för fika och lek! Först hängde vi inne och sen blev det en tur till lekparken! Oscar,Ville och Junie sov, Emil & Hugo lekte med stenar och bilar och mammorna skvallrade och lekte med sina vita Iphones :-)


Ikväll har jag roat mig med lite nätshopping efter det att Hugo somnat för natten! Som för övrigt blivit världens duktigaste på att lägga sig på kvällarna. Förut kunde han springa upp ett antal ggr och be om allt från himmel till jord men dom senaste kvällarna har han legat snällt i sängen och somnat på 10-15min, underbart! Nätshoppingen ikväll bestod av fina ljus från HM Home och lite smått och gott från från Tine K, nu vill jag bara att paketen ska komma!

S har varit på Gotland med jobbet i två dygn och kom precis innanför dörren! Behöver jag säga att jag saknat honom! Killarna har varit världens snällaste men visst är det en viss skillnad när man är själv med dom! Fullfart från morgon till kväll kan man väl lugnt säga :-))
Men nu är vi lediga fyra dagar tillsammans hela familjen, underbart!!

Nu blir det ett glas rött med mannen min!

- Posted from my iPhone

torsdag 26 april 2012

Utslagen, söt prins!













- Posted from my iPhone

Kaffe & kök

Hugo är lämnad på dagis och lillebror ligger bredvid mig på soffan och slumrar! Så nu blir det kaffe och lite magasinsläsning för min del! Snälla mamma hade med sig senaste Sköna Hem & Lantliv till mig igår så nu är förmiddagen räddad!!





Ja tack, jag tar mer än gärna emot ett Kvänum kök med infällda lådor och luckor i vitt och med en bänkskiva i granit, finaste köket ever enligt mig!
Även fast jag inte lagar i princip nån mat här hemma då Stefan står för den delen så är det ett nytt kök som står högst på önskelistan! Det kommer det absolut att bli också men tror vi ska vara så duktiga att vi avvaktar med det tills dess att lillebror blivit något större så slitaget inte behöver bli enormt... Så som Hugo har gått fram här hemma med alla leksaker och bilar så är jag väldigt nöjd med att vi inte satt in ett nytt kök ännu :-))

- Posted from my iPhone

onsdag 25 april 2012

Krok & lite kläder

Började dagen med ett besök på banken hos bästa kollegorna! Kul och träffa alla och lillprinsen myste i armarna hos min chef hela tiden så jag kunde öppna paket och prata strunt :-) Oscar tackar för finfina jeans och dregglis!!
Efter banken var vi på US på käkkliniken med lillebror för uppföljning av hans näskrok. Allt såg bra ut och han fick byta upp sig till en modell större på krok då näsan växer och blir större :-) Hans läppoperation blir troligtvis i aug-sept och till dess ska kroken användas flitigt och läppen tejpas!

Blev en liten tur på stan med och då jag lämnade tillbaka en tröja på HM så kom jag ut med detta fina till lilkillarna istället :-)





Finfin skjorta och vindjacka till lillebror och till storebror stekiga,ljusblå chinosshorts :-)!!

Inte nåt socker och inga kolhydrater denna vecka heller än så länge :-) Nån bit mörk choklad slinker ner om sötsuget dyker upp men måste säga att det går förvånansvärt bra än så länge!!
Ikväll blev det omelett till middag, hur gott,mättande och nyttigt som helst ju!!

Snart kommer prinsarnas mormor&morfar på kvällsbesök så då blir det en kopp av min just nu bästa vän, kaffe!! Funkar både mot hunger,godissug och trötthet, fenomenalt ju :-)

Posted from my iPhone

måndag 23 april 2012

Buddha!

Är på jakt efter ett nytt halsband då jag alltid använder mitt från Sabo med berlock, gillar det massor men vill ha nåt nytt fint nu! Dessa Buddha halsband från duktiga Lilly of Sweden tycker jag är urfina! Frågan är ju bara vilken färg som är absolut finast :-) Alla färger finns på inreda.com så nu ska jag bara ta ett beslut...









Finns även finfina armband till med en söt liten tassel på :-)


- Posted from my iPhone

söndag 22 april 2012

Oscar 1mån!!

Helgen är över och och imorn är det måndag och dagis igen!!
Dagarna går alldeles för fort på helgen... älskar att vakna på lördagen och veta att man har två hela, mysiga dagar tillsammans med familjen men sen säger det bara svisch så är det söndag kväll :-(
Den här helgen har vi bland annat hunnit med den obligatoriska fikan på stan på och haft syster,Jonte och deras lilla Ebba här på middag i lördagskväll! Vi har dessutom varit hundvakt till mammas&pappas fina vovve!
Idag har vi bara varit hemma och myst med våra små killar!

Idag blir ju även vår lilla Oscar 1 månad! Tiden går såååå fort och han växer och växer! Tycker mig har sett små leenden från han nån vecka nu men idag kom dom första riktiga smilen mot mig! Helt underbart, blev glad i hela kroppen :-) Älskar att han blir mer och mer bebis som blir mer och mer med på allt som händer runt omkring honom och inte är så mycket nyföding längre :-) Finfin är han vår lilla Oscar!


Just nu är S och handlar mat som han missade att göra tidigare idag när han var iväg... Hans minne är sådär ibland :-)
Har beställt LCHF glass så jag väntar just nu med spänning på om det är nåt att ha!

- Posted from my iPhone

fredag 20 april 2012

torsdag 19 april 2012

Strandväska!

Vill så gärna ha en ny fin strandväska till sommaren! Har idag en Marc Jacobs men den har hängt med ett tag nu och är inte så rolig längre så det är dags för en ny!! Gärna en i marin stil och som rymmer mycket! Här är några som jag gillar och den första som är från Denim & Supply Ralph Lauren är nog favoriten! Har sett den i blått i butiken STIL här i stan så får nog gå dit och klämma lite på den :-)


Lexingtons strandväskor är också väldigt fina!





Denna randiga är från Boomerang !



Skulle heller inte tacka nej till dessa fina strandhanddukar från Boomerang!



Nu vill jag ha sommar, sol, landet och Gotland!!

- Posted from my iPhone

Mama & kaffe

Båda killarna sover så nu ska det passas på att dricka kaffe i lugn och ro och läsa senaste Mama! Tidningen köpte jag för över en vecka sen men har fortfarande inte hunnit bläddra i den :-)


- Posted from my iPhone

onsdag 18 april 2012

Pippitröja!

Hittade ett recept på en blogg idag på blomkåls&bacon gratäng! Denna blev det till både lunch och middag och den får mer än godkänt av mig! Försökte få Hugo att äta det till middag men han ratade den hårt och åt sen istället tre skivor blodpudding :-)
Måste ju bara visa finaste pippitröjan som lillebror har fått och storebrors finfina jeansshorts med helt rätt färg och slitning! Nu vill jag hitta en pippitröja till stora prinsen med, det finaste hade ju självklart varit med två likadana tröjor till dom såklart....





Nu blir det läggning av stora prinsen här och jag kan bara med vild gissning tippa på att han vill läsa sin Blixtentidning eller traktortidning :-)
Köpte en ny bok till honom i veckan om en söt groda som skulle ha kalas då jag tyckte det började bli lite tjatigt med blixten men den ratades hårt... Inte helt oväntat dock :-)
Posted from my iPhone

Morgonpromenad !




Morgonens powerwalk är nu avklarad och det är dags för frukost, bättre sent än aldrig! Turkisk yoghurt med hallon och till det kaffe!
Nu ska dessa promenader fasen i mig bli en rutin, lämna Hugo vid nio och sen 1timmes pw!
Lillebror sov gott hela vägen men nu är magen lite knorrig på honom, hoppas dropparna ska hjälpa så han kan få sova i lugn och ro!! Han har dessutom lyckats kräkas tre ggr på raken precis så nu är vi inne på hans fjärde body idag :-)
Lyckades iaf få honom att sitta en lite längre stund i morse i babysittern :-)


Hoppas han ska somna här om en stund igen så jag kan få köra lite planka, ta en dusch, fixa tvätten och sen såklart dammsuga!!

- Posted from my iPhone

tisdag 17 april 2012

Inget socker & två barn!!


Idag var det dags för BVC igen och Oscar går nu stadigt upp i vikt! Just nu ligger han en kurva över på längden och en kurva under på vikten, lång och smal kille än så länge med andra ord!
Efter bvc blev lite shopping till småkillarna ( som vanligt...:-) ett snabbt besök på banken hos kollegorna och sen inhandling av nya svarta jeans till mig!!

Inget socker på två dagar nu, detta är stort för mig ska ni veta!
Dessutom finns både mitt favorit godis från Karamello och kakor här hemma, men jag har stått emot!! Idag kom också min pappa och syster och hälsade på och med sig hade de dom godaste vaniljbullarna ever...men Hugo fick min och han gillade den skarpt :-)
Hoppas nu jag ska kunna fortsätta att stå emot för nu ska dom sista gravidkilona bort!! Inga kolhydrater äter jag heller, lever typ på kaffe och turkisk yoghurt känns det som :-)

Nu blir det middag i form av tonfisk och efter det ska jag festa till det med en god kopp kaffe :-)

Lillebror just nu som inte har en riktigt nöjd mage.. :-( S åkte nyss till Apoteket för inhandling av lite droppar till magen så hoppas vi det ska göra magen gladare!!


Att vara tvåbarnsmamma är heeeeelt underbart men oj vad dagarna och tiden går fort och vad man ibland känner sig otillräcklig.. Mycket som ska hinnas med på en dag och är man som mig att man har lite lätt städmani så finns det ju alltid nåt att putsa eller damma på dessutom...
Så mycket sittandes i soffan blir det inte längre utan det är mest blöjbyten,tvättning,städning, matning och mys och bus med killarna som gäller! När den ena är nyäten och fått ny blöja så är det dags för den andra!!
Som tur är är ju Hugo världens snällaste lilla kille och när han kommer hem från dagis där han lekt med sina kompisar hela förmiddagen så älskar han att leka med sina bilar och traktorer och kräver inte konstant uppmärksamhet som en tvååring annars skulle kunna göra!
Bästa stunden på dagen är utan tvekan när han vaknar från sin nap och bara vill sitta i knät och kramas :-) Lillebror brukar passande nog sova då så då är knät ledigt ( lillebror vill helst bli buren heeeela tiden när han är vaken...) och det är mys för fulla muggar innan det är dags att fixa med mellis vill säga :-) !!
Älskar mina fina killar över annat!!

- Posted from my iPhone

söndag 15 april 2012

Bra helg!

Fredagsmys, god mat, rödvin, frisörbesök,shopping, fika på stan, mor&far på middag,mys&bus med bästa killarna och idag hängt hos syster i solen, ungefär så har vår helg sett ut!
Lille Oscar växer som bara den och blir bara större och större och starkare för varje dag och kläder i storlek 50-56 börjar nu bli aningen tajta..
Antydningar till leenden kommer nu och i nacken är han stark som en oxe !
Här är bild från kusinmys idag hos syster! Tre dagar skiljer det bara på dom men Ebba ligger lite före Oscar när det kommer till vikten :-) Tror dock att vår lilla kille snart är ikapp henne!!


Nu blir det matning av lillebror och sen sängen tidigt för min del då natten till idag var lite stökig.. Orolig mage på Oscar är inget vidare nattetid så vi hoppas att denna natt blir bättre för lille Oscars mage!!

- Posted from my iPhone

fredag 13 april 2012

Välkommen fredag!




- Posted from my iPhone

torsdag 12 april 2012

Min stora fina kille!










Här med massor mellis i munnen, i dag i form av päron :-)
- Posted from my iPhone

onsdag 11 april 2012

Ett namn är bestämt!

Lillebror har äntligen fått ett namn, men oj så svårt det var att bestämma sig denna gång... Vi var ju så säkra på att det skulle vara en liten Lisa! Vi valde mellan namnen Carl,Gustav,Oliver och Oscar och vi var ganska säkra på att det var en Oliver under några dagar men se det var det icke !! Kändes inte hundra på nåt konstigt vis..

Men till slut så har vi nu bestämt oss och vi är båda så nöjda med valet av namn... nu är det ju bara mellannamn som ska bestämmas också...
Men här är han vår fina lilla kille som inte längre går under namnet lillebror utan numera Oscar!!


Just nu sussar Oscar gott bredvid mig här i soffan och jag ska lägga mig bredvid och snusa honom i nacken!!

- Posted from my iPhone

Promenad & present

Idag blev det promenad Tallboda runt med mina vänner Anna,Frida och tillhörande barn! Efter promenaden fika och skvaller hos Anna! Bra start på dagen!
Sen blev det hämtning av prinsen på dagis, middagsnap för honom, mellis och nu lite filmtittandes. Lillebror han sover mest idag!
Måste ju visa den fina förvaringslådan från danska Rice som lillebror fick i " välkommen- till-världen-present" av min familj!
Helt underbar om ni frågar mig!


Då vi trodde att det bodde en liten flicka i min mage så hade jag ju redan planerat hur hennes rum skulle se ut men nu blev det ju lite ändrade planer :-)
Efter lite surfandes efter inspiration så har jag nu en klar bild hur jag vill att det ska se ut i lillpojkens rum!
Dovt blått och grått och svart och vitt blir det!

- Posted from my iPhone

tisdag 10 april 2012

Invägning & sommarkläder

Idag är första dagen själv hemma med båda killarna! Var förberedd på kaos och försening till dagis imorse men kl 9 var Hugo på dagis, lillebror var nymatad och påklädd och jag var nyduschad, sminkad och plattad i håret :-)
Bra morgon helt enkelt så vi hoppas att det fortsätter så, krävs bara lite mer planering än tidigare!
Efter lämning av Hugo så blev det bussen till stan för mig och lillebror då det var dags att vägas igen hos bästa Lena på BVC!
Upp 210g på en vecka och därmed har han passerat födelsevikten och fick godkänt! Pigg och vaken, en liten kille som är med på allt som händer runt omkring blev omdömet idag!
Blev ett snabbt möte med syster i väntrummet också då hon och lilla Ebba hade tiden efter mig hos Lena!
Hann med lite shopping på HM och Åhléns med innan det var dags att ta bussen hem till Ekängen och hämta storebror på dagis! (Dagarna går fort och i ett skulle man lätt kunna säga !)
Blev finfina sommarkläder till båda killarna idag! Känns så där att köpa sommarkläder nu med detta väder men väntar man längre så är ju allt det fina slut sen!!
Blev T-shirt, shorts och chinos i somriga färger till lillebror!





Och till storebror blev det fina T-shirts,skjorta och en farfarströja!





Lillebror fick också fina bodys till sommaren av Stefans familj och släkt i påskäggen! Bland annat från Tommy Hilfiger, Lundmyr, Zara och P.O.P! I Hugos påskägg var det mest bilar av någon konstig anledning :-))

Nu ska här bytas blöja på liten och lagas middag till stora prinsen! Kom just på att jag själv varken ätit frukost eller lunch... men tre koppar kaffe har jag iaf fått i mig :-))

- Posted from my iPhone

fredag 6 april 2012

Hallen & det nyttiga livet!

Påsken är här och den firar vi med att åka till Stockholm imorn och fira påskafton hos S föräldrar! Fullt hus kommer det bli med massa barn och massa godis kan jag tänka mig! Prinsen har redan fått sitt första påskägg från mormor&morfar och "gammelfaster" och säger numera så väluppfostrat " Mera godis tack" så fort han tuggat ur, hur sött som helst!
Kan tillägga att han är duktigast i världen på att borsta tänderna så tandtrollen borstas maniskt bort morgon och kväll utan minsta protest :-)

Hallen på övervåningen är i princip färdig nu! Underrede till brickbord är inhandlat men väntar på bricka som är beställd. Hylla ska upp på väggen och finfin tavla i blått skall klickas hem från nätet men sen så :-)
Hallen blev så mycket mer ett mysigt rum nu som vi använder jämfört med tidigare när det stod ett skrivbord här som vi aldrig satt vid..





Här sitter lillebror och jag på nätterna och myser när det är dags för matning av honom!

På måndag börjar mitt nya nyttiga liv och gravidkilona ska bort! Inga carbs här längre och inget socker, ja förutom en svulldag i veckan då förstås :-)
Promenader med vagnen varje dag kommer det bli! På morgon när jag lämnar Hugo på dagis skall det obligatoriskt powerwalkas minst en timme med vagnen och sen skall här göras en jädrans massa planka, planka,planka!! Även gummibandet skall plockas fram och användas flitigt för nu jädrans!!
Nya träningsskor har jag ju redan inhandlat så nu är det bara resten av träningsoutfiten som skall ta plats här hemma!

- Posted from my iPhone

torsdag 5 april 2012

Fina storebror!

Morgonmys i soffan med fina prinsen på skärtorsdagen! Morgonvälling och Bolibompa är ett måste för en bra start på dagen!





Idag kommer faster från Malmö och ska vara här över påsk, mycket trevligt! Vid elva blir det upphämtning av henne på station och sen en sväng på stan kanske!
Påskägg med innehåll till Hugo skall inhandlas! Att lägga i nån sorts bil känns som ett säkert kort då det är det ENDA han leker med men självklart ska han även få massa gott i ägget!
Är man världens snällaste storebror så måste det ju uppmärksammas!!

- Posted from my iPhone