torsdag 28 juni 2012

Lek i solen!

Jag fick för några veckor nys om en ny lekplats i Johannelund som skulle va tipptopp! Så idag packade vi in oss i bilen och tog en tur dit! Vilket ställe :-)) Dock var vissa klätterställningar lite för svåra och farliga för Hugo men det fanns massor som han gillade! Fanns även en pool att plaska i men då han lyckats dra på sig ännu en öroninflammation i helgen så fick vi stå över badet men han var en mycket nöjd kille ändå! Vi toppade leken med en risifrutti och festis i skuggan och lyckan var total :-)




















Här fick S rycka ut och hjälpa prinsen då han fastnat med benet i ett nät av rep!! Inte visst jag att min S var så snabb och smidig :-)





Nu är det frissan som gäller för mig, dags att bli ordentligt sommar blond :-)
- Posted from my iPhone

måndag 25 juni 2012

Operationen!

Lilleplutts operation gick hur bra som helst! Ca två timmar var han borta från oss på operation och under den tiden så fikade vi med ett annat par som även dom skulle operera sin lilla flicka som hade dubbelsidig läppspalt. Då dom var ganska oroliga eftersom det var hennes första operation så berättade vi mycket om hur bra allt har gått med Hugos operationer och tiden efter! Dom blev mycket lugnare när vi kunde svara på massor frågor och tankar som dom hade och dessutom gick tiden fortare både för oss och även väntetiden för dem! Vår lilla kille fick operations tiden först på dagen och efter honom var det dags för deras lilla tjejs tur!
Oscar sov nån timme på uppvaket och sen fick vi ta med oss honom upp till avdelningen och vårt rum! Han fick smärtstillande regelbundet och hade dropp det första dygnet och det är nästan droppet som ställer till det mest... Den där jädrans jättenålen i handen och en i armvecket,maskin som piper så fort det blir ett veck på slangen i princip och sen att behöva sitta fast i maskinen så man inte kan röra sig fritt gör att man blir lätt irriterad mest hela tiden....
Oscar åt som tur var bra direkt efter att han vaknat och sen i kapp allt han missat under fastan, så skönt!
Han opererades på tisdagen och på onsdagen vid lunch fick vi åka hem och sen dess har mått kanon och är lika glad som vanligt! Det enda som är struligt är när han blir trött och ska sova och inte får ha napp...men det blir bättre och bättre och efter lite skrik så somnar han till slut och sover sen gott!





Han ser redan nu ut som en ny liten kille med hel läpp och idag ska den stora tejpen bytas på VC så nu blir det en mindre tejp som sen ska bytas regelbundet i ca 3-4 veckor! Ska bli så spännande att idag få se hur det ser ut under tejpen!!
Han är världens duktigaste och finaste kille( tillsammans med sin bror :-)) och han har klarat allt helt fantastiskt bra!!
Nu kan vi koppla av ett par månader för nästa operation, då de sluter gommen, är inte förräns han är dryga året!

- Posted from my iPhone

måndag 18 juni 2012

Gbg & Uppsala

Vilken helg vi hade i Göteborg! Mamma fyller 60år imorn men vi firade henne lite tidigare och det med en massa skaldjur, skumpa,shopping och mys! På lördagen blev det lunch på Heaven 23 där vi åt dom största och godaste räkmackorna ever och på kvällen var det middag på Svea Hof i form av skaldjursplatå! Jag menar är man på västkusten då måste det ju intagas skaldjur :-) Provade ostron för första gången men kan inte påstå att det var nån jätte hit... varken gott eller äckligt liksom..


Vi åt tills det sprutade skal ur öronen o det blev till och med krabbklor, räkor och ostron över som ingen orkade!!
En mycket lyckad lördag som sen följdes av en lika lyckad söndag med lite shopping från bland annat Zara, Bruka & Granit! Kan bara konstatera att Götet är en mycket trevlig stad som man borde åka oftare till :-)

Efter lite tvättning igår kväll och inpackning så är vi nu på Akademiska i Uppsala då lillprinsen skall operera sin läpp imorgon! Jag sover här på sjukhuset och S sover hemma hos sina föräldrar på Lidingö tillsammans med Hugo! Tråkigt som bara den att bara en förälder får sova kvar men men...
Efter inskrivningen idag så tog vi en tur på gatorna i Uppsala och med hem i en påse kom en efterlängtad padda, gissa om jag är en glad tjej!!


Lillprinsen är nu badad, rena kläder är på och han sover gott. Han har operationstid vid 10.00 imorn och hans sista mål mat ska intas kl 04.00...Då han ALLTID äter var tredje timma i vanliga fall så kommer morgondagen att bli mycket spännande... wish me luck!!
Nu ska jag bekanta mig med paddan och sen blir det kudden här i den enormt sköna sjukhussängen, not...


- Posted from my iPhone

torsdag 14 juni 2012

Odd & Götet

Stefans semester skulle egentligen börjat i måndags men mycket jobb på banken har resulterat i att hans första lediga dag med familjen blev idag :-) Den började hos polisen i förmiddags då jag behöver nytt pass och därefter blev det en tur på stan innan prinsens skulle hämtas på dagis vid ett! Både S och jag hittade massor fint på rean hos Lin o Co. idag! För min del blev det en superfin blå kofta från fantastiska Odd Molly och en tröja från Maison Scotch!


Eftermiddagen spenderades sen ute fikandes med grannen! Då bästa bagaren i stan, Ronaldo, nu även öppnat liten brödbutik på stan bredvid Lin o Co. så blev det goda kardemummabullar och chokladkakor därifrån till fikat! Gick liksom inte att inte gå in där då det luktade helt otroligt gott när man gick förbi ute på gatan :-)





Imorn blir det nog en kort tur till stan för lite ärenden och sen kommer prinsarnas farmor & farfar hit då dom ska hänga med Hugo i helgen! Jag, S och Oscar ska tillsammans med resten av min familj åka till Göteborg och fira bästa mamma som fyller 60år! Då Hugos favorit syssla INTE är att gå på stan och äta gott och sitta stilla på restaurang så bestämde vi oss för att han nog har det roligare och lugnare hemma med farmor och farfar!
Ska bli sååå kul att komma till Götet då det är evigheter sen jag var där sist och oj vad jag ska shoppa!!!!

- Posted from my iPhone

onsdag 13 juni 2012

Hänger i solen med killarna!

Efter en mysig förmiddag i Tallboda hos min vän med tjejerna och barn så är det nu häng på tomten och i lekparken som gäller! Och oj vilken värme vi fick idag, helt lovely tycker jag och killarna :-)








Posted from my iPhone

tisdag 12 juni 2012

Handlat lite fint!

Blev en tur på stan idag i samband med ett läkarbesök och jag lyckades få med mig lite fina saker hem!Upptäckte precis att jag visst shoppat allt i samma matchande färger idag, blått & lila :-) Till Hugo blev det en ny fin keps!


Lillebror han kammade hem ett par shorts och ett par jeans, hans första ska tilläggas!! Slitna och med loose fit :-)


Till mig blev det nytt smink och borste från Make Up Store, från Esq fick en ny tvål följa med hem som matchar handcremen på handfatet och från Önska blev det en blå fin Kiwi från Iittala!





Nu är det dags för mellis här och sen måste diskmaskinen plockas ur!!

Peppar peppar så verkar det som lilleman klarat sig från feber efter vaccinationen igår!! Han sov väldigt mycket igår men idag är han lika glad och pigg som vanligt!
- Posted from my iPhone

måndag 11 juni 2012

BVC besök!

Idag var det dags för 2,5års kontroll för Hugo på BVC och för vaccin i låren för lillebror! Hugo klarade allt galant och fick mer än godkänt, Lena var riktigt impad av honom så gissa om man blev stolt som mamma då :-) Och lillebror han klarade sticken i låren som en riktigt stor kille han! Inte ett pip vid första sticket men vid andra kom lite tårar men det gick fort över och sen var han lika glad som vanligt igen! Mina killar dom är små fighters dom, tåliga som bara den och världens finaste såklart!


Lillebror han är mer och mer vaken för varje dag och allt går så snabbt, känns inte riktigt som man hinner med den här gången! Det roligaste han vet är att stå och trampa en på magen eller hänga i babysittern där han slår frenetiskt på leksakerna! Han ler och skrattar i princip så fort man tittar på honom och pratar det gör han mest hela tiden! Om en vecka nu är det dags för hans första operation vilket innebär att han då redan är tre månader, ojojoj!! Känner mig lugn inför operationen då jag litar helt och fullt på Malin och hennes kollegor! Men en sak som är säker det är att man kommer sakna hans "stora" leende massor sen när han har en "vanlig" läpp...

Nu blir det kaffe i soffan medans lillebror sover gott i vagnen och storebror tittar på favoriten Händige Manny!!
- Posted from my iPhone

fredag 8 juni 2012

Fredag!!

Äntligen är bästa dagen på veckan här och Hugo och jag festar till på päron och kaffe här på förmiddagen!


Städningen klarade jag av igår så idag blir det bara mys med killarna! Efter lunch kommer syster med Ebba och min pappa på fika! Kanske man ska slänga ihop en rabarberpaj till fikat då ett hörn av vår trädgård fullkomligen svämmar över med enormt mycket rabarber!!

Min fina kille kör på riktigt färgglada,somriga kläder idag då det faktiskt är sol ute!! Det gäller ju att passa på då det mest regnar nuförtiden :-(








Helgen blir lugn med fix här hemma! Prinsen ska för första gången ever gå på cirkus på lördag, detta tillsammans med pappa och polaren Emil med tillhörande pappa Jimmy, kan ju inte bli annat än succé ! Undrar bara om det är tillräckligt spännande för en hyperaktiv 2,5 åring så han sitter stilla under hela föreställningen, hhhmmm...mycket spännande!

Ett av projekten i helgen hoppas jag blir byggandet av ny tv möbel! Ut med klumpen Azzaro och in med högblanka, vita vägghängda skåp! Eget påhitt men jag tror det kan bli riktigt bra :-)

Nu ut och skörda rabarber!

- Posted from my iPhone

onsdag 6 juni 2012

Firande & säng

Idag begav vi oss till Valla här i stan för lite Nationaldagsfirande! Sol,varmt och massa roliga aktiviteter för barn! Det blev godis och glass,ballonger, flaggor, titt på traktorer och hästar, lek med båtar i vatten och det bästa av allt en sneakpeak på teatern "Pettson & Findus"! Prinsen var mer än nöjd och somnade fort i bilen på väg hem! Oscar han sov sig igenom alltihop :-)








Då Hugo fullkomligt fastnade vid ett tält där dom hade vattenlek med båtar,man körde båtar som i en " båtbana/kanal" så blev det ett stopp på Sagoland på vägen hem för inhandling av samma bana till honom!! Tror den kommer sysselsätta honom massor! Blev thai mat med hem också som åts ute i solen medans prinsarna tog en kort nap!

På eftermiddagen har vi sen bara varit hemma och fixat och monterat nya sänggaveln! Den blev precis så fin som jag hoppats!





Bra nationaldag som nu ska avslutas i soffan med ett glad rött :-)

- Posted from my iPhone

tisdag 5 juni 2012

Ikea shopping!

Började dagen med en frukost/fika på stan med Anna min vän! Efter gott kaffe med snälla, sovandes barn och lite skvaller som vanligt så tog jag en tur till Ikea med min pappa! Lånade honom på hans lediga dag då det var dags för inhandling av sänggavel! Hoppas den ska bli så bra som jag tror :-)
Fick även med mig en vit fin Vågö hem och den blev en favorit hos Hugo direkt :-)








Storprinsen tittar just nu på film och lillprinsen somnade precis så nu ska här passas på att vika tvätt och städa toalett :-)

- Posted from my iPhone

måndag 4 juni 2012

Sänggavel & kuddar

Har länge letat efter en fin sänggavel och som jag skrivit här tidigare så vill jag ha en stoppad gavel i linnetyg! Och vad hittar jag på Ikeas hemsida om inte just en sån, ser superfin ut på bild så den måste det bli! Tröttnar man sen på tyget någon gång så borde det ju vara lätt att klä om den med ett nytt fint tyg!


Vilken dag som helst nu så ramlar ju också lite trevliga skattepengar in på kontot och dom ska nog få bidra till några nya fina kuddar till soffan! Kuddarna i soffan idag består av mestadels svart/vita Day Home kuddar och svart/vita elefanter men nu är det dags för nytt och för färg! Detta är några av kuddarna som står högst på min kuddönskelista :-)














Alla såklart från Svenskt Tenn!
- Posted from my iPhone

fredag 1 juni 2012

Bra fredag!!

Även fast det regnat ute mest hela dagen så har vi här hemma i Ekängen haft en mycket bra fredag! Lugn och skön förmiddag med lite städ, plock,bakning och mys med prinsarna! Sen kom bästa vännerna med barn på fredags date! Mycket mysigt och lite lätt kaotiskt med sex ubersöta barn som röjde runt ( herregud vad vi ynglar av oss brudar!!) och fyra tjejer som vill skvallra, prata bebisar och diverse krämpor mm :-) Missade tyvärr i hysterin att ta kort på fina lilla Ebbe :-( men här är iaf tre av kidsen!!





Fick tips om en blogg idag av min vän, en blogg om inredning av två tvillingsystrar som gick parallellklass med oss och oj så mycket inspiration dom ger på sin blogg, så otroligt mycket fina inspirationsbilder! Detta resulterade i att jag ikväll klickade hem två nya posters till en tavelvägg i trappen :-)

- Posted from my iPhone