söndag 29 juli 2012

Nisseviken!

Idag blev det en tur till södra delen av öjn! Några besök på mysiga små affärer och sen lunch på ett litet surfhak vid havet! Bra dag so far och nu inväntar vi regnoväder till ön så ikväll blir det nog filmmys i soffan med massa gott!!














Posted from my iPhone

fredag 27 juli 2012

torsdag 26 juli 2012

Jag hjärta Gotland!

Oj så vi har det bra här på underbara Gotland! Sol och varmt varje dag och är vi inte på stranden så är det sol och bad hemma i Nyhamn som gäller!














S syster med familj är här från Dubai också så James och Hugo som det bara är 6mån mellan går det ingen nöd på direkt!! Dom badar, leker och hoppar studmatta från morgon till kväll :-) Så fort Hugo slår upp ögonen på morgonen så frågar han efter James och springer mer eller mindre ner till stora huset, sen går det i 110 resten av dagen :-)

Nu blir det en tur till Visby för inhandling av nya badshorts till Hugo då jag visst köpt lite för liten storlek på hans fina randiga.Hoppas vi kan hitta några fina då jag är lite kräsen...

Sen blir det sedvanlig "afterbeach" hemma i Nyhamn med rose och eftermiddagssolning !!!
Sämre kan man ha det ska ni veta :-))

Posted from my iPhone

onsdag 18 juli 2012

Vadstena!

Ikväll blev det en tur till Vadstena för en titt på alla gamla fina bilar som samlas där på onsdagar nu under sommaren! Hugo var mer än lycklig kan meddelas och han såg många av favoriterna från filmen Cars :-)
Innan bilarna hade vi picknick vid vattnet och medans jag,Stefan,mamma & pappa åt god mat så roade sig Hugo med att kasta sten i vattnet! Oscar han sov sig igenom nästan hela kvällen i vagnen :-)








Vilket väder vi fick ikväll! Första gången på flera veckor som jag såklart tagit på mig långbyxor...

Imorn måste det bara bli sol för usch så tråkigt detta väder är... På måndag blir det iaf båten till Gotland och där brukar vi ha tur med vädret allt som oftast så hoppas, hoppas!!!
- Posted from my iPhone

måndag 16 juli 2012

Lekland & öronkoll

Tycker så himla synd om Hugo när det bara regnar och regnar och han vill inget annat än att vara ute i lekparken och gräva eller helst av allt cykla gata upp och gata ner! Man kan väl säga som så att det har blivit ett par nya bilar till samlingen de senaste veckorna då det mestadels är innelek som gäller!
Men igår satte vi oss i bilen och åkte till Motala för massa lek på Bill&Bulls lekland och ojojoj vad Hugo gillade det stället! Så mycket bättre och fräschare än busfabriken här i stan! Dit kommer det absolut att bli fler besök!








Glasspaus var ett måste såklart!!
Även Oscar trivdes som fisken i vattnet!


Idag har vi varit på sjukhuset för hörselkontroll av Hugo och han hörde fläckfritt, underbart skönt! Man kan väl lätt säga att han är ett öronbarn vår stora kille då han har öroninflammation på öroninflammation och rör i båda öronen! Han sitter som ett tänt ljus under undersökningarna och säger inte ett pip eftersom han är så van vid att bli tittad i öronen, duktigare än duktigast är han alltid vår fina Hugo!


Nu är väskorna packade med både shorts och regnkläder för nu blir det landet i några dagar!!
- Posted from my iPhone

fredag 13 juli 2012

Köksplaner!

Häromdagen lossnade luckan på ugnen så nu går den inte
att använda då glaset blir glödhett..En ny spis måste med andra ord införskaffas och då blir ju dilemmat,köpa ny fin med induktion eller billig med vanlig häll då vi ändå har planer på att göra om hela köket inom en snar framtid! När köket ska göras blir det ju en inbyggd häll så att lägga massa pengar på en ny fin spis nu känns ju rätt trist...
Detta har iaf väckt massa köksrenoveringstankar här hemma och nu surfas det inspiration mest hela tiden! Mitt dröm kök är ett finfint Brobykök från Kvänum med Carrara marmor till bänkskiva och stänkskydd men det får vi ta i vårt New England hus som vi ska bygga oss i framtiden när killarna är lite större :-))

När det är dags för nytt här hemma blir det ett vitt högblankt kök med mycket öppna hyllplan! Det svåra och kluriga är ju vad man ska ha för kakel eller glas som stänkskydd... Valmöjligheterna är ju oändliga :-)
Gillar marockanskt kakel sååå mycket men även en enkel glasskiva eller vitt kakel med fasade kanter vore fint! Hhmmm det tåls att fundera vidare på! Med tanke på att vårt hem för övrigt är väldigt "snällt", mest vitt och inga mönstrade tapeter så vore ju ett sånt här kakel väldigt fint att liva upp hemmet lite med ! Det gäller bara att hitta den perfekta plattan, variationerna på mönster och färger är ju oändliga! Gillar den här bilden massor, kakel från Danska Made a Mano! Blått och vitt är ju aldrig fel :-))


Känner på mig att det kommer bli en härlig tid den dagen vi bestämmer oss för att starta renoveringen! Micro och hämt mat varje dag i ett par veckor....sååå där kul.

- Posted from my iPhone

torsdag 12 juli 2012

Innedag & kalasdags

Regn, regn och mera regn... Idag blir det inte mycket lek ute då det fullkomligt vräker ner så då gäller det att sysselsätta Hugo inne med diverse saker! Pärlplatta,lera,tågbana,Duplo och traktortidningsläsning är några av sakerna på listan! Men just nu är det IPaden som gäller och det är läskigt hur snabbt han lär sig! Snart plockar han väl hem nya appar själv oxå :-)








Både söt och smart, vilken kille va :-))

Ikväll är det kalasdags hemma hos syster då kusinen Nora blir 10år nästa vecka! Ojojoj så fort tiden går, känns som det var igår vi satt på Frimis (av alla ställen...) och syster berättade för familjen att hon var gravid! Tur iaf att vi har nåt kul att se fram emot i eftermiddag annars hade vi nog klättrat på väggarna här hemma snart !

- Posted from my iPhone

Skratt!

Glad kille som börjar dagen med massor skratt och bitande på tårna :-)








Nu påklädning av oss alla tre och sen kaffe och promenad! Jag med vagnen och Hugo på cykeln :-)
Posted from my iPhone

onsdag 11 juli 2012

Sysselsatt!

Dagarna går fort då S jobbar och jag hänger med killarna! Dom båda håller mig sysselsatt mest hela dagarna :-) Är det inte blöjbyte så är det potträning,tillagning av lunch, fruktätning, matning av lillplutten, utelek i parken,sagoläsning,tågbanebyggning,cykling med Hugo eller städning och diskning som gäller! Ni behöver inte vara oroliga att jag hänger i soffan :-) Kaffet det intas nånstans mellan blöjbytena och matningarna och då oftast på stående fot! Mycket att göra absolut men också massa mys, lek och pussandes och kramandes med mina fina killar :-)





Idag har vi varit en sväng till stan tillsammans med syster och hennes familj för ett besök hos min mormor! Snart 90år så har nu fått en ny lägenhet på hemmet där hon bor så vi hälsade på med inflyttningsfika och det var mycket uppskattat!
Prinsen var mer än vild när kusinerna var med men annars så stod han superduktigt på plattan och fascinerades av alla lastbilar, bilar och bussar runt omkring oss! Blev en tablettask i väntan på vår buss hem och lyckan var total!

Lillplutten har nu endast 3,5mån gammal vänt sig helt själv från rygg till mage och vi är mäkta stolta föräldrar :-) Han är en pigg, rörlig och vaken krabat och snart är det dags att byta till sittdelen på Buggan! Tidigt, ja absolut men så fort han är vaken så vägras vagnen och jag tror att sittdelen är lösningen på detta! Han vill upp och se vad som händer runt omkring honom såklart :-)
Om två veckor är det dags för Gotland för vår lilla familj och då blir det nog invigning tror jag!

Ikväll blev det soffan med älsklingen,smoothies,Morden i Midsomer och lite shopping av finfina saker från Leilas General Store :-)
Nu sängen så jag är laddad för en ny fartfylld dag med guldklimparna mina imorgon!!

- Posted from my iPhone

måndag 9 juli 2012

Solig måndag!

Nu har jag två veckor framför mig då jag är själv med killarna :-) Nästa vecka är mina föräldrar lediga som tur är så då blir det nog med största sannolikhet landet för mig och grabbarna och häng med bästa mormor & morfar!
Dom är världens bästa och snällaste killar men att vara själv med dom 8-18 varje dag i två veckor kommer nog bli lite halv tufft :-)

Idag har vi iaf haft en toppen dag ute i solen! Började dagen med en promenad, jag med vagnen och Hugo på sin springcykel! By the way, vilken superbra uppfinning springcykeln är! Hugo är redan nu hur duktig som helst med balansen så några stödhjul kommer nog inte att behövas i framtiden när det är dags för en " riktig" cykel :-)





Efter promenaden blev det fika ute i solen, lek i parken, mer cykling och efter det lunch i skuggan!





Båda killarna tog en nap samtidigt här på eftermiddagen så då passade jag på att steka lite i solen :-) Och jag hann även klicka hem lite finfina saker till killarna från Familyroom så nu hoppas vi paketet kommer snabbt!
X
Nu väntar vi och längtar efter S som snart får gå hem från banken :-)

- Posted from my iPhone

söndag 8 juli 2012

Trist väder...

Idag är det söndagshäng inne på landet då det regnar och regnar och regnar utanför fönstren :-(








Magasins läsning och surfning efter inspiration till killarnas rum är det som gäller för mig och för Hugo är det IPaden som gäller!

- Posted from my iPhone

fredag 6 juli 2012

Sommar!

Här är det semester som gäller och dagarna går i ett med roliga saker mest hela tiden !
Dagarna i Styrsvik i Blekinge var hur mysiga som helst! Massa grill, bad på stranden, kvällspromenad till havet och även lite shopping! Hugo slängde sig i havet med S som ingenting,sååå skönt och kul att han gillar vatten och bad!





Onsdag och torsdag har spenderats med vännerna Anna&Jimmy och Maria&Ante med tillhörande barn :-) Grillning,bad och lek har stått på menyn, hur trevligt som helst! Hemma hos Anna&Jimmy åkte vattenspridaren fram och killarna var mer än nöjda!! Dom här bilderna är väl sommar om nåt:-)!!








Nu sitter vi i bilen igen för en tur till Lidingö då S syster med familj är hemma från Dubai! Det blir en snabbdate då dom åker vidare till Gotland imorn och vi till landet vid sommen! Men om två veckor träffas vi igen då det även är dags för oss att ta båten över till Öjn och oj så jag längtar! Då ska det sippas rose, morgonpromeras längs havet nedanför huset,ätas kardemummabullar från Rute, badas på stränderna,mysa i Visby, sola på Fårö och mycket mycket mer!!

Nu blir det latte och nya numret av Sköna hem här i baksätet!


- Posted from my iPhone

måndag 2 juli 2012

Snälla killar & nätmagasin




Nu är vi påväg! Väskorna är packade och instuvade i bilen och kaffet är inhandlat på första bästa mack! Hugo tittar på film och Oscar leker med pingu! Båda killarna har nu varit vakna i två timmar i bilen och bara varit supersnälla och glada :-) Trodde dom skulle slockna på studs men icke!
Själv läser jag magasin på IPaden och kollar bloggar! Fick via en annan blogg nys om en kanon tiding på nätet vid namn Fine Decor Magazine och oj vilken tidning! Underbara inredningsreportage, goda recept och interjuver med kul personer! Många tummar upp från mig och jag kommer definitivt att läsa även kommande nr!


Nu ska även dom fina danska inredningsmagasinen få sig ett besök av mig !
- Posted from my iPhone