onsdag 31 oktober 2012

Sött skelett !

Som vanligt på Halloween så är det utklädning och disco som gäller på Hugos dagis! Han körde idag på en favorit i repris från förra året i form av ett skelett! Skickade S igår att köpa en ny skelettpyjamas likadan som förra året då jag var säker på att han hade växt ur den. Men tji fick jag för när jag sen hittade även den gamla igår kväll så insåg jag att jag visst hade tagit i ordentligt i storlek i förra så nu har han två....








Försökte få Hugo att se lite läskig ut men han gapade mest och skrattade!
Discot hade vart kanon och dom hade gjort söta små spöken i gips som han var mäkta stolt över, så söt!!
Medans Hugo dansade loss på dagis så passade jag och Oscar, min syster och hennes tjejer Nora, Klara och Ebba på att hälsa på vår mormor. Hann även med en sväng på stan för diverse ärenden. Varma vantar till Ogge från p.o.p, en bricka från Lagerhaus och ett gott doftljus från Esq var lite av det som fick följa med hem i påsarna!
När det gäller inredningsaffärer i stan så är inte utbudet direkt så man jublar. Så när butiken Esq öppnade så var ju lyckan total. Så mycket fint , sån känsla för duktiga designers och fina saker och dessutom blir affären bara bättre och bättre! Ett besök är ett måste varje gång man är i stan helt enkelt! Väntar med spänning på allt fint julpynt som är på ingång!

Nu sängen och imorn startar jag och Oscar dagen med mysig frukost hos Anna i Tallboda tillsammans med mina andra mammalediga vänner! Bättre start på dagen kan man ju inte få!

Posted using BlogPress from my iPad

söndag 28 oktober 2012

Biopremiär & Ikea

Idag var det äntligen dags för Hugos biopremiär! Han har pratat om det hela veckan så idag var lyckan total. Så mysigt att göra något tillsammans med bara Hugo. Bion var en riktig hit, han satt helt stilla hela Alfons filmen och åt även en hel del popcorn och godis, men är det bio så är det! När filmen var slut sa han att han tyckte att bio var jätteroligt och jag tror även att han tyckte det var rätt mysigt att få ha mamma och pappa helt för sig själv några timmar! Lillebror fick hänga hos mormor och morfar så länge och det gick kanon, Oscar är en lätt liten kille som finner sig i det mesta och är glad hos vem han än är!
Efter upphämtning av lillebror blev det en sväng till Blomstertorget för inhandling av ljung och annat fint till utekrukan och sen en snabbis in på Ikea för påfyllning av ljusförrådet! Såg också denna fina nyheten på Ikea som gärna får flytta in i mitt kök!


Då Oscar inte riktigt var med på att vi ställde om klockan inatt så tyckte han det var helt ok att gå upp 04.25 imorse ny tid!!!!! Därav är jag rätt trött nu så det blir sängen för min del. S han är och tvättar bilen.....

- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 27 oktober 2012

Lördag med familjen!

Jag fick börja dagen med sovmorgon och herregud så skönt det var. Är man van att gå upp vid 06.00 så känns det som en hel evighet när man får sova ut till 09.00!
Efter en lugn förmiddag hemma med massa mys så blev det en obligatorisk lördagsfika på Café Gyllen tillsammans med mamma, pappa, syster och hennes lilla Ebba! En Napoleon och en god kopp kaffe senare så blev det en tur på stan för inhandling av vinterjacka till S. Vi gjorde även ett fynd på Hemtex i form av fina rödrutiga lakan i mjukaste flanell till julen. Då jag inte är nåt fan av julgardiner så får jag väll sträcka mig till att byta till jullakan istället!
Ikväll lagade min egen mästerkock här hemma en av mina absoluta favoriträtter, Wienerschnitzel. Herregud så gott det är!
Efter god middag och lite tågbygge med stolar i hallen av Hugo så sover nu båda killarna gott i sina sängar och för min del är det soffan, rödvin och "Så mycket bättre" som gäller!!
Imorn är det biopremiär för Hugo som står på schemat, ska bli så spännande och mysigt med lite söndags matiné !
Då julen närmar sig med stormsteg så fyller jag ständigt på min lista till tomten, för önska får man ju! Denna gång dessa från det fina samarbetet mellan Svenskt Tenn och GP & J Baker! För kuddar och brickor kan man aldrig få för många av :-)





Inte från samarbetet men ändå, denna underbara rosettkrok och det fina karottunderlägget får också en varsin plats på listan!






- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 24 oktober 2012

Ljusstakar!

Oj så tiden går fort för om endast två månader är det redan julafton!! I affärerna är det julsaker högt och lågt och likaså i dom flesta nätbutikerna. Lite nytt pynt måste ju inhandlas varje år och i år står ny ljusstake för de fyra levande ljusen högst på listan. Men även adventsljusstakar till flera fönster måste införskaffas då Hugo lyckades ha ner några stycken i golvet förra året...
När det gäller ljusstake för levande ljus som tänds ett för varje advent så har jag de senaste åren haft fyra stycken blockljus med siffror i zink men är nu så förbaskat trött på detta så nåt nytt måste hittas på! Efter lite letande på nätet så dök denna upp och är ju bara så fin så den är en mycket bra kandidat, House Doctor dom kan dom! Om inte nåt ännu bättre dyker upp vill säga, nåt i mässing hade ju varit fint....


När det gäller elljusstakar så är denna fina klassiker vid namn Julius en riktig favorit. Den får mer än gärna husera i mina köksfönster i jul!


Nu blir det te och tomtegröt i soffan framför Berg flyttar in!
- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 23 oktober 2012

Vilken helg & vinterskor!

Nu är det redan tisdag men herregud vilken underbart mysigt och skön helg vi hade i Tylösand! Vi började lördagen med en tur på stan i Halmstad, vilken mysig stad! Blev lite småshopping och då mest till killarna som vanligt. Flera mysiga inredningsbutiker och klädaffärer stötte vi på så dit måste det bli ett återbesök!
Vid tre checkade vi in på Gessles Hotel och intog genast spaavdelningen. Vi bubblade, simmade och knallade runt i nån specialpool med växlande varmt och iskallt vatten som verkligen satte igång blodcirkulationen,men mest badande blev det i en utomhuspool som bara var så skön!! Kallt i luften,varmt i vattenet och med utsikt över sanddynor och havet så var det en oslagbar kombination!
På kvällen blev det god och bra bubbelprovning och trerätters och sist men inte minst ett par öl i Leif's Lounge!
Efter en hel natts sömn ( vilket inte var igår...) så blev det god frukostbuffe, promenad längs stranden, ännu mera bad och sen sist men inte minst en underbar ansiktsbehandling! En riktig toppenhelg som jag gärna gör om snart igen för åh så skönt det är med spa!!
På vägen hem svängde vi förbi Gekås i Ullared. Vi gick runt på under två timmar och det vi kom ut med var endast leksaker och knäckformar! Gekås är inget ställe jag jublar över men då julen närmar sig och även Hugos födelsedag ( julafton!!!!) så vet man ju liksom att ett visst antal presenter och julklappar skall inhandlas den närmsta tiden och deras leksaksavdelning är faktiskt riktigt bra. Alla kända märken finns där så nu är förrådet fyllt med diverse Cars prylar,Brio leksaker,Lego bilar,traktorer, bilar,spel,filmer och böcker.Skönt som bara den!


Idag tog vi en tur på stan efter att S slutat jobbet och målet var butiken Uteliv för inhandling av vinterskor till Hugo. Vi var helt inställda på den fina klassikern från Sorel men när den väl satt på Hugos fot så ångrade vi oss snabbt. Han gick som med slalomkängor, stora och klumpiga och han hatade dom....Istället plockade dom fram ett par svarta finfina Treksta Nestfit med Goretex som bara var så bra, både fina och riktigt smidiga på foten! Sorel skorna ville han inte ens gå i och dessa sprang han runt i utan problem, skillnaden mellan dom och Sorel var enorm! Uteliv kan varmt rekommenderas då alla som jobbar där är riktigt trevliga och servicen är super! Nu är snön mer än välkommen för nu är Hugos vintergarderob komplett!


Imorn är det frukostdate i Malmslätt hos fina Frida med mina andra fina mammalediga vänner! Älskar att vi alla är lediga samtidigt med våra små knoddar!
Nu lite gott kaffe, mörk choklad och de galna Hollywoodfruarna!!
- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 19 oktober 2012

Fredag !!!

Äntligen fredag och denna gång en riktigt bra sådan!! För idag kommer finally S hem från Gotland efter några dagars jobb där och oj så jag saknar honom, det här med att vara ensamstående mamma med två små är inget jag föredrar...
Efter lunch kommer sen Anna min vän med sina två små killar och kanske även Elin&Ebbe för en lekdate! Hugo har pratat om att Emil ska komma i två dagar nu så idag är han på toppenhumör!! Sen ikväll kommer mamma och pappa på fredagsmys och middag, kan en fredag bli bättre liksom!
Nu dags för en god latte och lite fredagsstädning!!


- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 17 oktober 2012

Besök på spa närmar sig!

Lugnet har lägrat sig här i Ekängen då båda barnen sover sen en timme tillbaka, mannen är på jobb och jag huserar i soffan med en latte och paddan! Mycket jobb för S den här veckan med flera övernattningar så det blir många timmar själv med killarna. Man är så van att mannen kommer hem vid 18 på kvällen och när han inte gör det så känns dagen så oändligt lång på nåt konstigt vis...
Men jag har nåt otroligt underbart kul att se fram emot som händer i helgen så några dagar själv med killarna är helt ok :-)
På lördag går nämligen bilen till Tylösand Spa!!! Jag, syster,mamma och faster ska dit på en tjejhelg och riktigt skämma bort oss! På schemat står lunch och shoppingtur i Halmstad,massa bad,avslappning och fruktdrinkar i spaavdelningen,en förhoppningsvis fantastisk ansiktsbehandling,bubbelprovning,tre rätters,en natt i fluffig hotellsäng,stor frukostbuffe och massor mys!! Det värsta är väl bara att man inte kommer hinna blinka innan helgen är över...
Jag och mina vänner var på Tylösand spa för många år sen och redan då tyckte jag att det var ett fantastiskt ställe och med allt nytt som tillkommit så räknar jag med att vi inte kommer bli besvikna!
Här hemma får S besök av killarnas farmor, farfar och farbror så på dom kommer det nog inte gå någon nöd !!
Nä nu ska här surfas inspiration till Oscars rum då det är högtid att börja fixa där inne. Denna lilla fining skulle mer än gärna få hänga på nån fin hylla!


Imorn startar jag och Oscar dagen med frukost i stan med syster och hennes lilla Ebba!
- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 16 oktober 2012

Två barn & vardagsrum

Lugnet är över här hemma!Hittills tycker jag att det har varit rätt lugnt med två barn, Hugo har inte brytt sig så mycket om Oscar och Oscar har bara varit en väldigt snäll bebis som sover bra på nätterna och inte gnäller! Men nu när Oscar är precis överallt och dessutom reser sig mot diverse farliga saker så har också Hugo fått upp ögonen för honom allt mer! Han har fullt upp hela dagarna med att "rädda" sina bilar undan Oscar för vem vet vad som skulle kunna hända om han fick tag på en bil:-) Oscar får inte låna nåt och dessutom får han sig några tjuvnyp då och då... Idag till exempel när vi var ute och jag krattade löv och tittade bort i en sekund så passade storebror på att mata lillebror med småsten!!!
Hugo hävdar ju dock såklart att det var lillebror som absolut "ville smaka på en sten" men jag har lite svårt att tro på det!!!Stenen kom ut, Oscar bröt ihop för jag tog stenen och Hugo fick sitta på trappen och tänka över sitt hyss. På trappen hamnar man här hemma när man gjort hyss eller inte riktigt lyssnar på mamma och pappa. Man får sitta där nån minut och tänka över vad man gjort sen sägs det förlåt, vi pussas och kramas och sen leker vi igen. Det funkar bra tycker jag och då Hugo inte älskar att sitta där så räcker det oftast med att nämna trappen! Det värsta man kan göra tror jag är att barnet får gå till sitt rum eller att man säger att den får gå och sova då jag inte tycker att nåt av dessa två ska kopplas samman med nåt negativt, trappen är därför kanon!
Men, det är inte bara tjuvnyp här hemma på lillebror utan även massa kärlek och Hugo vill gärna hjälpa mig att mata honom,krypa ikapp med honom, hämta nappen till honom om han är ledsen och mer än gärna köra vagnen! Jag antar att det bara är helt vanlig syskonkärlek det handlar om!!
Nu till nåt annat! Vårt vardagsrum ska få sig ett lyft :-) Ny tvbänk ska byggas av vägghängda köksstommar från Ikea med högblanka vita dörrar på( som jag skrivit tidigare så fullkomligt hatar jag denna möbel,tvbänken,men det är ju tyvärr nåt man måste ha och denna lösning tror jag blir så bra det bara kan bli) En ny matta ska beställas från Nordal i veckan och ett nytt soffbord är beställt och det blev detta urfina!


Sen är det bara några nya fina kuddar från Svenskt Tenn till soffan som saknas :-)Hörde nåt om ny tv med men den biten får karln stå för!!

- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 14 oktober 2012

Tillbaka!

Inga inlägg från mig på ganska länge på grund av strul med appen men nu så!

Igår var det tjejfest och för en gångs skull så kunde vi alla sju komma! Kvällen var mer än lyckad med massor god tapas och rödvin och såklart en massa skvaller och skratt!! Älskar när vi kan få till det och ses alla tillsammans!
Idag däremot mår man som man förtjänar, rödvin är inte bra om man vill vara pigg dagen efter kan man lätt konstatera...

Stefan var precis iväg och handlade MAX mat till oss och hämtade ut två paket med finfint innehåll! I det ena en Iittala Jar till Nespressokapslarna och i andra fina Kavat boots till Hugo. Han måste ju såklart ha ett par "gå på stan skor" och dom här är ju bara så fina och dessutom fodrade. Både jag och prinsen är väldigt nöjda :-)





Nu ska här göras äppelpaj!!!

- Posted using BlogPress from my iPad