måndag 25 april 2011

söndag 24 april 2011

Duktig prins!

Förutom ett bakslag på hög feber och lite förkylning så mår prinsen bättre och bättre för varje dag och blir sig själv mer och mer! Han skrattar, leker och skojjar igen :-) Helt otroligt vad barn läker fort och anpassar sig till nya situationer snabbt. Ingen snuttis längre, inga kex, inga russin och ingen vanlig mat utan bara flytande mat så som yoghurt, blåbärssoppa, nyponsoppa och glass men vad gör väl det säg när man har fått en hel gom!! Imorn får vi börja ge honom pureer igen, oj så glad han kommer bli vår matglada son! Vi hör också nya ljud från honom hela tiden och han försöker sååå mycket att säga alla ord han tidigare inte kunna ljuda fram, till exempel pappa, pippi,bil och blomma! Duktig som få är han vår fina och starka prins!!
Så skönt att operationen är gjord och att vi kan se fram emot en hel sommar med en läkt och glad kille!

Idag har vi haft fikabesök av fina vänner och njutit i solen hela dagen! Nu blir det rödvin, grillad fläskfilé och god sallad här hemma!!



- Posted from my iPhone

fredag 22 april 2011

Hemma igen!

Efter två dagar på sjukhuset så fick vi idag åka hem och ingen blev gladare än vi! Prinsen har ätit jättebra idag, han har fått i sig broccolisoppa, glass, blåbärssoppa och nyponsoppa och han verkar inte ha så ont längre utan klarar sig på bara panodil så då blev ordinationen hemgång :-) Nu sover han gott i sin säng och vi hoppas han får sova gott hela natten. Innan sängen var det lek i lekparken med grannkillen William och man kunde riktigt se på lilleman att han njöt av att vara ute och hemma igen!
Känns underbart att allt har gått så här bra hittills , peppar peppar... Nu hoppas vi bara att det fortsätter så här bra!



Nu blir det hemmagjord pizza och påskmust här hemma för två mycket trötta men också mycket lättade föräldrar då allt har gått och går så bra för deras lilla fina, duktiga prins!

- Posted from my iPhone

torsdag 21 april 2011

Hel gom, check!




Operationen har gått jättebra men oj så länge vi fick vänta på vår prins..Vi lämnade honom vid 8.30 och fick hämta honom vid 13.30, det var låååånga timmar kan jag lova.Nu har han fått ta ett bad och vi väntar på att han ska kissa, vilket han inte gjort sen inatt... Gör han inte det snart så måste dom tömma honom:-( Känns inte alls kul men ett ont måste eftersom han inte gör det själv..
Han är väldigt trött efter narkosen så det är inte långa stunder han är vaken just nu men då han är vaken så är det favorit DVD:n med Drömmarnas trädgård som gäller! Trött kille som sagt :-)



- Posted from my iPhone

Nu är det dags..




Efter lite lugnande i rumpan så somnade prinsen så gott. Dessvärre vaknade han i operationssalen igen då de inte hittade nåt kärl på lilleman och fick sticka honom några ggr och det var inte populärt.. Blev den hemska sovmasken istället men nu sover han gott igen och vi har två lååååånga, tråkiga timmar framför oss...


- Posted from my iPhone

onsdag 20 april 2011

Operationsdag imorgon..

Imorn är det då dags för den stora operationsdagen och idag skrevs vi in på US. Vi fick träffa sköterskor, narkosen,kirurgerna och vi fick vårt rum som vi ska hålla till i de närmsta dagarna.
Tror det kommer bli en tuff dag imorn och även dagarna och kanske även veckorna efter, det gör tokigt ont i mammahjärtat att min lilla kille ska sövas och opereras...
Men det är bara att stålsätta sig och imorn när prinsen vaknar upp från narkosen och har ajaj i munnen och inte får snutta på sin bästa elefantdinglis längre så ska jag skämma bort honom och pussa och krama honom så mycket jag bara kan, mer än nånsin!! Han är en tuff liten kille så jag vet han kommer fixa allt detta galant vår fina prins!!

Då vi bor här i stan som han ska opereras i så fick vi åka hem idag igen efter inskrivningen och sova hemma, mycket skönt! Inatt får prinsen sin sista välling vid 12 och sen blir det ingen mer mat innan operation imorgon. Klockan sju imorgonbitti ska vi vara på US med nyduschad kille i rena kläder och sen blir det operation vid åtta...
Men nu blir det ett glas rött och grill här hemma med bästa och finaste S för att ladda batterierna inför morgondagen..






- Posted from my iPhone

tisdag 19 april 2011

Grillväder & påskpynt

Köpenhamn och Malmö var kanon! God mat, gott vin, bra shopping och fint hotell :-) Men efter två dagar ifrån prinsen så blev det raka vägen hem på söndagsmorgonen! Han hade haft det toppen såklart och inte varit ledsen nånting, bästa lilla killen är han!!

På torsdag är det äntligen dags för prinsens operation så imorn är det inskrivning på US. Fyra dagar efter operationen är det flytande mat som gäller och därefter pur'e i ca två veckor...Hur detta kommer att gå är mycket spännande då vår lilla kille helst av allt äter mest hela tiden :-) Ska bli underbart skönt när den här operationen är gjord och prinsen kan få slippa narkos och operation många år framöver!
Även om vi antagligen dessvärre kommer att tillbringa påskhelgen på US så måste vi ju ha lite fint påskpynt här hemma. Lite påskris med finfina färgglada,prickiga ägg från Affari och en fin, vit tupp från favoriten Bruka pryder nu vårt hem!!





Här hemma grillas det nu förfullt nästintill varje kväll! Hur gott är det inte liksom :-)) Solen ligger på perfekt på vår uteplats hela kvällarna och vi njuter varje kväll när solen försvinner ner över sjön!Alla barn leker och busar i området och Hugo älskar att knalla runt och upptäcka allt spännande som händer!! En sak som är säker är att detta är ett ställe vi kommer att stanna på lääänge för oj så vi trivs här!!

-Posted from my iPhone

fredag 15 april 2011

Köpenhamn & operation

Helgen jag har väntat på sen jag fyllde år i februari är äntligen här och vi är nu på väg mot Malmö och Köpenhamn för en myshelg! Prinsen ska tillbringa helgen med bästa mormor, morfar, moster+sambo och kusinerna! Oj så kul han kommer ha och oj så gott vi kommer sova två hela nätter :-))
Idag blir det shopping och fika i solen i Malmö med faster och imorn blir det bron över till Köpenhamn för en natt på hotell och strosande på ströget!

Nästa vecka blir en höndelserik vecka för på torsdag blir äntligen prinsens gomoperation förhoppningsvis av. Dock kan det bli problem med infektionsrisken med såret i hans hand efter incidenten med strykjärnet förra helgen. Hoppas det hinner läka fint tills på torsdag så kirurgen ger ok:-) Det ser jättefint ut redan nu som tur är!
Känns jätteläskigt och nervöst med ännu en narkos för lilleman men det är bara att bita ihop för operationen måste ju göras..Litar helt och fullt på att läkarna gör sitt jobb och tar hand om vår lilla fina, fina prins på bästa sätt!!



- Posted from my iPhone

söndag 10 april 2011

Finn ett fel....




Idag började prinsen söndagen med att lägga vänsterhanden på det varma strykjärnet... Jag hade ställt upp det på köksbänken långt in men prinsen hade tagit en stol, klättrat upp och lyckats nå det ändå.. Gissa om man jag fick dåligt samvete..
Vi kylde och han skrek och skrek :-( Till slut somnade han och sen kom bästa mormor och morfar med salva och medicin så resten av dagen har han varit lika glad och mysig som alltid annars!! Han har dock en stor blåsa i handflatan och en liten blåsa på varje fingertopp så nu blir det bandage och salva ett tag framöver... Usch och fy så hemskt det var när han var otröstlig och skrek hysteriskt av smärta, önskade inget annat än att man kunde tagit smärtan från honom så han slapp den.. Nu sover han iaf gott och vi ska snart smyga upp och ta bort bandaget så det får luftas under natten.

Förutom den tråkiga händelsen idag så har helgen varit mysig som bara den och vi har hunnit med massor! Varit på mysig tjejmiddag,jobbat några timmar, grillat x 2, haft syster med kille på middag, inhandlat fina utemöbler, lekt och busat med finaste prinsen,umgåtts med mamma&pappa och planterat blommor!

Nu blir det glass och chokladsås här och snart Big Brother!

lördag 9 april 2011

Våren är här!!






- Posted from my iPhone

fredag 8 april 2011

Middag med fina tjejer!

Snart är tredje veckan på banken gjord och det är äntligen fredag igen!! Ikväll blir det god mat och vin på restaurang med mina fina vänner! Var länge sen vi fick till det så alla kunde samtidigt men idag så blir vi alla sju brudar :-)
Imorn är det dock jobb för mig på banken så kvällen ute blir nog inte allt för sen tyvärr..
På kvällen imorn sen blir det grillning hos oss med syster och kille, mycket trevligt!

Slänger in en liten bild på våra fina blommor vid ytterdörren, hur fint är det inte med lila blommor!!



- Posted from my iPhone

onsdag 6 april 2011

Kortklippt kille!

I måndags var det så dags för lilleman att besöka frisören för allra första gången! Det långa håret var hur fint som helst men inte praktiskt på en sån liten kille tyvärr... Hos frisören fick han sitta i en bil och bli klippt och samtidigt titta på film, han var världens duktigaste och satt stilla mest hela tiden :-) Håret blev kort och lilleman ser ut som en ny liten kille!!










fredag 1 april 2011

Elefanter & prinsen







Här hemma är det just nu fredags mys som gäller. Ljusen är tända och som alltid på fredagar så har det hamnat ett gott glas rött i min hand :-) Chokladmoussen står i kylen och fläskfilen och rotfrukterna är i ugnen så så fort lilleman har somnat så blir det god middag här för mig och S!

Andra veckan på jobbet har gått jättebra, kommer in i allt mer och mer för varje dag och idag hade jag finbesök av bästa Elin dessutom, kan det bli bättre liksom :-)

Imorn blir det en tur till landet över dagen då hela familjen bor där ute över helgen. En sockerkaka ska hinnas bakas innan vi åker imorn så vi kan fika ute i solen!

På Hugo fronten händer det hur mycket som helst just nu. Han klättrar på allt, upp och ner i soffan och på stolar mest hela tiden. Pratar och låter hela tiden och headbangar så fort han hör musik(S är stolt som en tupp) och när han inte får som han vill då slänger han sig på golvet och SKRIKER högt....Nya tänder kommer hela tiden och nu är han uppe i sju framtänder och två stoora kindtänder. Han har en smärttröskel som inte är av denna värld, inte ett ljud när nya tänder kommer, aldrig ledsen när han ramlar och nyss hade han öroninflammation utan att säga ett ljud!Självklart är han också hur mysig, rolig och söt som helst också :-)

Nu blir det välling för lilleman och middag för mig och S om han kan slita sig från sin bästa vän gitarren :-)



- Posted from my iPhone