måndag 25 juni 2012

Operationen!

Lilleplutts operation gick hur bra som helst! Ca två timmar var han borta från oss på operation och under den tiden så fikade vi med ett annat par som även dom skulle operera sin lilla flicka som hade dubbelsidig läppspalt. Då dom var ganska oroliga eftersom det var hennes första operation så berättade vi mycket om hur bra allt har gått med Hugos operationer och tiden efter! Dom blev mycket lugnare när vi kunde svara på massor frågor och tankar som dom hade och dessutom gick tiden fortare både för oss och även väntetiden för dem! Vår lilla kille fick operations tiden först på dagen och efter honom var det dags för deras lilla tjejs tur!
Oscar sov nån timme på uppvaket och sen fick vi ta med oss honom upp till avdelningen och vårt rum! Han fick smärtstillande regelbundet och hade dropp det första dygnet och det är nästan droppet som ställer till det mest... Den där jädrans jättenålen i handen och en i armvecket,maskin som piper så fort det blir ett veck på slangen i princip och sen att behöva sitta fast i maskinen så man inte kan röra sig fritt gör att man blir lätt irriterad mest hela tiden....
Oscar åt som tur var bra direkt efter att han vaknat och sen i kapp allt han missat under fastan, så skönt!
Han opererades på tisdagen och på onsdagen vid lunch fick vi åka hem och sen dess har mått kanon och är lika glad som vanligt! Det enda som är struligt är när han blir trött och ska sova och inte får ha napp...men det blir bättre och bättre och efter lite skrik så somnar han till slut och sover sen gott!





Han ser redan nu ut som en ny liten kille med hel läpp och idag ska den stora tejpen bytas på VC så nu blir det en mindre tejp som sen ska bytas regelbundet i ca 3-4 veckor! Ska bli så spännande att idag få se hur det ser ut under tejpen!!
Han är världens duktigaste och finaste kille( tillsammans med sin bror :-)) och han har klarat allt helt fantastiskt bra!!
Nu kan vi koppla av ett par månader för nästa operation, då de sluter gommen, är inte förräns han är dryga året!

- Posted from my iPhone

1 kommentar:

  1. Hej! Snubblade över din blogg av ren slump och upptäckte först att jag kände igen er och sedan att vi omnämns i ditt inlägg som det andra paret :) Har tänkt mycket på er och hur det har gått för lillgrabben efter operationen, men även hur det går för storebror. Vi hade en kämpig tid efter läppoperationen pga att hon fick öroninflammation och när allt väl hade lugnat ner sig så var det dags för mjuka gommen. Nu är det dock avklarat och vi får pusta ut ett år till innan det är dags för hårda gommen.
    Hör gärna av dig! Det skulle vara roligt att höra mer och följas åt!

    SvaraRadera